Terugblik Kennisevent Woningcorporaties Skip to main content

Terugblik

Kennisevent Woningcorporaties
Bekijk nu alle kennissessies


Logo ClimaRad Intergas

Ons Kennisevent Woningcorporaties gemist?
Op deze pagina vindt u de aftermovie en alle video's per sessie van het Kennisevent Woningcorporaties dat werd georganiseerd door Intergas en ClimaRad op 2 februari jl. 

Nederland staat voor een gigantische transitieopgave, met in het bijzonder de woningcorporaties! Tijdens dit kennisevent hebben wij alle uitdagingen die hiermee gepaard gaan besproken, zodat u op korte termijn een lagere energielast kan realiseren voor uw bewoners.

Annemarie van Gaal

Introductie

Annemarie van Gaal is ondernemer, investeerder en dagvoorzitter tijdens deze kennismiddag voor woningcorporaties. Met haar ervaring in ondernemen en kennis van financiën is ze een sterke toevoeging op de sprekers die u deze dag zullen meenemen in alle actuele informatie rondom de Nationale Prestatieafspraken, energietransitie en technische aspecten van lage temperatuur afgifte.

Bij het grote publiek is Annemarie van Gaal vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragons Den, Ten Einde Raad en Een Dubbeltje Op Zijn Kant en haar adviserende boeken m.b.t. ondernemerschap en financiën. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf en verhuisde ze terug naar Nederland waar ze sindsdien een aantal andere bedrijven heeft opgezet en geleid.

WILLEM DE VREEZE - AEDES

Sessie 1: ‘Kansen en mogelijkheden van de Nationale Prestatieafspraken’

Willem de Vreeze, Manager Belangenbehartiging Publieke Zaak en adjunct directeur bij Aedes, geeft in deze kennissessie de consequenties van deze afspraken en de kansen en mogelijkheden voor corporaties weer.

De Prestatieafspraken gaan over de beschikbaarheid van voldoende betaalbare woningen, de verduurzaming van de gebouwde omgeving, de leefbaarheid van wijken en buurten en de betaalbaarheid van wonen.

ARJAN VAN HELVOORT - ATRIENSIS

Sessie 2: 'Van Nationale Prestatieafspraken naar verduurzaming in de praktijk'

Arjan van Helvoort, Directeur Atriensis Projecten, brengt in deze kennissessie de vier Prestatieafspraken op het gebied van duurzaamheid onder de aandacht. Wat betekenen ze, hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe kan u hier als woningcorporatie direct praktisch mee aan de slag?

CHIEL BOONSTRA - TRECODOME

Sessie 3: '100% duurzame energie vraagt om zuinige woningen en betaalbare energiekosten'

Chiel Boonstra, directeur en energetisch ontwerper bij Trecodome, gaat in deze kennissessie verder in op de aanpak van de energietransitie en schetst wat er meer moet gebeuren aan woningen en installaties voor een betaalbare energienota en de klimaatdoelen van Parijs.

PETER COOL - INTERGAS

Sessie 4: 'Het belang van het meten van data in woningen als basis voor de energie-
transitie'

Meten is weten. Peter Cool, CTO bij Intergas en bestuurslid bij de NVI, gaat in deze kennissessie verder in op het belang van data-analyse bij het optimaliseren van verwarmingsinstallaties.

JORIS VAN DEN HEILIGENBERG - INSIDE OUT & JACCO RIJNVIS - CLIMARAD

Sessie 5/6: 'Praktijkvoorbeeld toepassen ClimaRad: project Inside Out Utrecht'

In Utrecht Overvecht heeft woningcorporatie Bo-Ex samen met de consortiumpartners van het 'Inside Out'-concept een hoogbouwflat energieleverend gemaakt door middel van een modulair renovatiesysteem. Dit resulteert onder andere in lagere woonlasten voor de huurders. Joris van den Heiligenberg, projectleider bij Inside Out, toont u in deze kennissessie graag de meetresultaten.

Jacco Rijnvis, Commercieel Manager, vertelt hoe ClimaRad als partner/toeleverancier intensief betrokken is geweest bij dit project door de toepassing van haar decentrale klimaatoplossing: ventilatie en lage temperatuur verwarming (LTV) in combinatie met een warmtepomp.

Facts & figures

Energie
armoede

630.000 huishoudens in Nederland en het aantal blijft stijgen!

15-40%
besparing

door het direct aanpassen van het verwarmingssysteem

€1,7 miljard
investeringsruimte

bij corporaties door het afschaffen van de verhuurderheffing per 1 januari 2023

De
Standaard

Nationale Prestatieafspraken gemaakt door het Rijk, Aedes, Woonbond en VNG


Woningcorporaties

kunnen vandaag een goede start maken!

Meer weten?

We leggen u graag uit wat wij voor uw huurders kunnen betekenen

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())