ClimaRad Classic | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Classic

De ClimaRad Classic Solution is een oplossing waarbij vochtige lucht wordt afgevoerd en frisse lucht de verblijfsruimtes binnenkomt. 

De buitenlucht komt via raamroosters de woning binnen. Vuile lucht wordt, decentraal, in de natte ruimtes (toilet, badkamer en keuken) afgevoerd via de ClimaRad Fan, ClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox.

Praktische uitbreiding
De ClimaRad Classic Solution is uit te breiden met een draadloze (RF) CO₂-sensor, deze meet de luchtkwaliteit en speelt in op het CO₂-gehalte in de ruimte. Als het nodig is, zal de ventilator automatisch op een hogere stand gaan ventileren. Door de natuurlijke toevoer via raamroosters kan de bewoner last hebben van tocht in de woonkamer. Dit is op te lossen door een warmteterugwinning-unit (WTW) toe te voegen. Zo is een prettig binnenklimaat gegarandeerd.

De start van het stapelconcept

ClimaRad Classic voor

Wonen

Goed om te weten over ClimaRad Classic Solution

  • Onze systemen zijn zo ontworpen dat ze met gemak aangepast kunnen worden aan uw situatie.
  • U kunt de ClimaRad Classic Solution bijvoorbeeld upgraden naar de ClimaRad Smart Solution.

Bekijk ook onze Smart Supply en Comfort oplossingen

ClimaRad Smart Supply

Bij de ClimaRad Smart Supply Solution wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert.

Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

ClimaRad Comfort

In iedere verblijfsruimte zorgt een decentrale warmteterugwinning-unit voor de voorverwarmde toevoer en afvoer van ventilatielucht, eventueel i.c.m. verwarming en/of koeling.

De ClimaRad Comfort Solution zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat, waarbij in elk vertrek de energie maximaal wordt bespaard.

Op zoek naar de beste oplossing?

Neem contact op voor een gratis en persoonlijk advies

Rick Mathijssen
Commercieel Technisch Adviseur Zuid-Nederland

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())