ClimaRad Comfort | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

De ClimaRad Comfort Solution zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat, waarbij in elk vertrek de energie maximaal wordt bespaard. 

Per vertrek zorgt een warmteterugwinning-unit (WTW) van ClimaRad voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. De ClimaRad staat voor een energiezuinige manier van ventileren zonder dat de gebruikers last hebben van buitengeluid. In tegenstelling tot de natuurlijke manier van ventileren, verwarmt de ClimaRad de lucht die wordt toegevoerd.

Deze WTW-unit zorgt op een energiezuinige manier voor een gezond binnenklimaat. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale* ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. Alle ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren voor luchtkwaliteit (CO₂), luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Dit zorgt voor een automatische aansturing: de gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Bij de ClimaRad Comfort Solution zijn alle verblijfsruimtes voorzien van een warmteterugwinning-unit. 

* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld. Lees meer over decentraal ventileren op onze website.

Voordelen van ClimaRad Comfort

Deze ClimaRad Solution zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt. 

Hierdoor zijn complexe ventilatiekanalen overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad WTW-toestellen meten automatisch op basis van CO₂, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden.

In de zogenaamde natte ruimtes zorgt de ClimaRad Fan, ClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox voor een goede binnenluchtkwaliteit. Dit wordt automatisch aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

Voor elke sector een perfecte totaaloplossing

ClimaRad Comfort voor

Zorg

ClimaRad Comfort voor

Werken

ClimaRad Comfort voor

Wonen

Goed om te weten over ClimaRad Comfort

  • De verschillende producten van de ClimaRad Comfort Solution communiceren draadloos met elkaar.

Bekijk ook onze ClimaRad Smart oplossingen

ClimaRad Smart Supply

Bij de ClimaRad Smart Supply Solution wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert.

Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

ClimaRad Smart +

De ClimaRad Smart+ Solution houdt in dat de basis Smart Solution wordt uitgebreid middels één of meerdere draadloze CO2-sensoren in de slaapkamers.

Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast.

Deze variant levert verbeterde EPA/EPC scores op, waarvoor de nieuwe verklaringen binnenkort zijn opgenomen in de database van Bureau CRG.

Op zoek naar de beste oplossing?

Neem contact op voor een gratis en persoonlijk advies

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())