ClimaRad Smart Supply | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart Supply

De ClimaRad Smart Supply Solution zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, waarbij WTW gecombineerd wordt met S-Fans in de slaapkamer(s).

De decentrale* WTW-unit zorgt voor de ventilatie en evt. verwarming/ koeling in het warme vertrek, in de koude vertrekken regelen S-Fans de mechanische toevoer van voorverwarmde lucht.

Met de ClimaRad Smart Supply Solution worden de ruimtes in (zorg)woningen op eenvoudige manier geventileerd. In de woonkamer voert een decentrale* ventilatie-unit schone lucht toe en vervuilde lucht af. Deze ventilatie-unit met ingebouwd warmteterugwinning systeem zorgt op een energiezuinige manier voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit waardoor zeer comfortabel (zonder tocht) wordt geventileerd. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren die constant de luchtkwaliteit meten (CO2-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur) en de ventilatie-unit aansturen op basis van de gemeten waarden. De gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Bij de ClimaRad Smart Supply Solution worden de slaapkamers geventileerd via ClimaRad S-Fans. Deze Fan zorgt voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de woning een gezond binnenklimaat realiseert.

* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld. Lees meer over decentraal ventileren op onze website.

Voordelen van ClimaRad Smart Supply

Deze ClimaRad Solution zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt.

Hierdoor zijn complexe ventilatiekanalen overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad WTW-toestellen meten automatisch op basis van CO₂, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur.

Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden. In de zogenaamde natte ruimtes zorgt de ClimaRad Fan, ClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox voor een goede binnenluchtkwaliteit. Dit wordt automatisch aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

De meest uitgebreide Smart Solution

ClimaRad Smart Supply voor

Wonen

ClimaRad Smart Supply voor

Zorg

Goed om te weten over ClimaRad Smart Supply

  • De verschillende producten van de ClimaRad Smart Solution communiceren draadloos met elkaar.

Bekijk ook onze andere Smart oplossingen

ClimaRad Smart

Bij de ClimaRad Smart Solution zorgt de decentrale WTW-unit voor de ventilatie en evt. verwarming en/of koeling in het warme vertrek, de koude vertrekken zijn voorzien van raamroosters.

Deze WTW-unit zorgt op een energiezuinige manier voor een gezond binnenklimaat. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren voor luchtkwaliteit (CO2), luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur.

ClimaRad Smart +

De ClimaRad Smart+ Solution houdt in dat de basis Smart Solution wordt uitgebreid middels één of meerdere draadloze CO2-sensoren in de slaapkamers.

Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast.

Deze variant levert verbeterde EPA/EPC scores op, waarvoor de nieuwe verklaringen binnenkort zijn opgenomen in de database van Bureau CRG.

Op zoek naar de beste oplossing?

Neem contact op voor een gratis en persoonlijk advies

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())