ClimaRad Smart Plus | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart +

De ClimaRad Smart+ Solution zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. 

Een decentrale* ventilatie-unit met warmteterugwinning systeem voert schone lucht toe en vervuilde lucht af. Dit gebeurt alleen in de warme vertrekken, zoals de woonkamer. Op deze manier wordt op een energiezuinige wijze een gezond en comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. 

In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een warmteterugwinning unit. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren die de luchtkwaliteit meten (CO₂-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur). De ventilatie-units worden hierdoor automatisch aangestuurd: de gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Bij de ClimaRad Smart+ Solution worden de koudere vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, geventileerd via raamroosters.

In de slaapkamers zijn één of meerdere draadloze CO2-sensoren geïnstalleerd. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast. De nieuwe verklaringen voor de verbeterde EPA/EPC scores zijn opgenomen in de database van Bureau CRG.

* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld. Lees meer over decentraal ventileren op onze website.

Voordelen van ClimaRad Smart+

Deze ClimaRad Smart+ Solution zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt.

Complexe ventilatiekanalen zijn overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad ventilatie-units meten constant de luchtkwaliteit op basis van CO2-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden.
Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden. 

In de zogenaamde natte ruimtes zorgt de ClimaRad Fan, ClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox voor een goede binnenluchtkwaliteit. Dit wordt automatisch aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

De ClimaRad Smart+ Solution kan eenvoudig worden uitgebreid naar de ClimaRad Smart Supply Solution. Bij deze oplossing wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert. Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

Vraaggestuurde ventilatie d.m.v. CO2-sensoren

ClimaRad Smart+ voor

Wonen

ClimaRad Smart+ voor

Zorg

Goed om te weten over ClimaRad Smart +

  • De verschillende producten van de ClimaRad Smart Solution communiceren draadloos met elkaar.

Bekijk ook onze andere Smart oplossingen

ClimaRad Smart

Bij de ClimaRad Smart Solution zorgt de decentrale WTW-unit voor de ventilatie en evt. verwarming en/of koeling in het warme vertrek, de koude vertrekken zijn voorzien van raamroosters.

Deze WTW-unit zorgt op een energiezuinige manier voor een gezond binnenklimaat. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren voor luchtkwaliteit (CO2), luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur.

ClimaRad Smart Supply

Bij de ClimaRad Smart Supply Solution wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert.

Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

Op zoek naar de beste oplossing?

Neem contact op voor een gratis en persoonlijk advies

Klaas Geugjes
Projectmanager West-Nederland

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())