ClimaRad Smart | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart

De ClimaRad Smart Solution zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Een decentrale* warmteterugwinning-unit (WTW) voert schone lucht toe en vervuilde lucht af. Dit gebeurt alleen in de warme vertrekken, zoals de woonkamer.

Deze WTW-unit zorgt op een energiezuinige manier voor een gezond binnenklimaat. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren voor luchtkwaliteit (CO2), luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Dit zorgt voor een automatische aansturing: de gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Bij de ClimaRad Smart Solution worden de koudere vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, geventileerd via raamroosters.

* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld. Lees meer over decentraal ventileren op onze website.

Voordelen van ClimaRad Smart

Deze ClimaRad Solution zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt.

Hierdoor zijn complexe ventilatiekanalen overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad WTW-toestellen meten automatisch op basis van CO₂, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur.

Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden. In de zogenaamde natte ruimtes zorgt de ClimaRad Fan, ClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox voor een goede binnenluchtkwaliteit. Dit wordt automatisch aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

ClimaRad Smart+ Solution
Uitbreiden naar de ClimaRad Smart+ Solution houdt in dat de basis Smart Solution wordt uitgebreid middels één of meerdere draadloze CO2-sensoren in de slaapkamers. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast.

ClimaRad Smart Supply Solution
Bij de ClimaRad Smart Supply Solution vindt de ventilatie van de slaapkamers plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

 

 

De comfortabele oplossing voor woningbouw en zorg

ClimaRad Smart voor

Wonen

ClimaRad Smart voor

Zorg

Goed om te weten over ClimaRad Smart

  • De verschillende producten van de ClimaRad Smart Solution communiceren draadloos met elkaar.

Bekijk ook onze andere Smart oplossingen

ClimaRad Smart +

De ClimaRad Smart+ Solution houdt in dat de basis Smart Solution wordt uitgebreid middels één of meerdere draadloze CO2-sensoren in de slaapkamers.

Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast.

Deze variant levert verbeterde EPA/EPC scores op, waarvoor de nieuwe verklaringen binnenkort zijn opgenomen in de database van Bureau CRG.

ClimaRad Smart Supply

Bij de ClimaRad Smart Supply Solution wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert.

Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

Op zoek naar de beste oplossing?

Neem contact op voor een gratis en persoonlijk advies

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland

Umbraco.Web.PublishedModels.Image.())