Kennisevent woningcorporaties | ClimaRad Skip to main content

KENNISSESSIES: AEDES, ATRIENSIS EN TRECODOME

Hoge energielasten voor uw huurders?
Ontdek wat u nú kunt doen!


Logo ClimaRad Intergas

Nederland staat voor een gigantische transitieopgave, met in het bijzonder de woningcorporaties! Dit kennisevent neemt u mee in alle uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Wij geven u de kennis mee om voor uw bewoners op korte termijn een lagere energielast te realiseren.

Kennisevent Woningcorporaties - 2 februari 2023
Media Plaza Auditorium Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6, 3521 AL

Helaas is de inschrijving voor dit event gesloten.
Toch interesse? Stuur een e-mail naar events@climarad.com.

Kennisevent dagvoorzitter

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is ondernemer, investeerder en dagvoorzitter tijdens deze kennismiddag voor woningcorporaties. Met haar ervaring in ondernemen en kennis van financiën is ze een sterke toevoeging op de sprekers die u deze dag zullen meenemen in alle actuele informatie rondom de Nationale Prestatieafspraken, energietransitie en technische aspecten van lage temperatuur afgifte.

Bij het grote publiek is Annemarie van Gaal vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragons Den, Ten Einde Raad en Een Dubbeltje Op Zijn Kant en haar adviserende boeken m.b.t. ondernemerschap en financiën. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf en verhuisde ze terug naar Nederland waar ze sindsdien een aantal andere bedrijven heeft opgezet en geleid.

Programma

12.00 - 12:45
Mogelijkheid lunch* en ontvangst

*Aanmelden bij inschrijving event

12.45 - 13:00
Inloop zaal

Annemarie van Gaal

13.00 - 13.15
Opening door de dagvoorzitter


Als dagvoorzitter zal Annemarie van Gaal het event in goede banen leiden en alle sprekers introduceren. Daarnaast zal ze ook haar kijk op de huidige situatie geven. 

Willem de Vreeze - Aedes

13.15 - 13:50
‘Kansen en mogelijkheden van de Nationale Prestatieafspraken’

Willem de Vreeze, Manager Belangenbehartiging Publieke Zaak en adjunct directeur bij Aedes, geeft een sessie over de consequenties van deze afspraken en de kansen en mogelijkheden voor corporaties.

De Prestatieafspraken gaan over de beschikbaarheid van voldoende betaalbare woningen, de verduurzaming van de gebouwde omgeving, de leefbaarheid van wijken en buurten en de betaalbaarheid van wonen.

Arjan van Helvoort - Atriensis

13.50 - 14:25
'Van Nationale Prestatieafspraken naar verduurzaming in de praktijk'

Arjan van Helvoort, Afdelingsmanager Wonen bij Atrienis, zal de vier Prestatieafspraken op het gebied van duurzaamheid onder de aandacht brengen. Wat betekenen ze, hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe kan u hier als woningcorporatie direct praktisch mee aan de slag?

Hierna volgt een korte pauze. 

Chiel Boonstra - Trecodome

14.45 - 15.20
'100% duurzame energie vraagt om zuinige woningen en betaalbare energiekosten'

Chiel Boonstra, directeur en energetisch ontwerper bij Trecodome, gaat in op de aanpak van de energietransitie en schetst wat er meer moet gebeuren aan woningen en installaties voor een betaalbare energienota en de klimaatdoelen van Parijs.

Peter Cool - Intergas

15:20 - 15:45
'Het belang van het meten van data in woningen als basis voor de energietransitie'


Meten is weten. Peter Cool, CTO bij Intergas en bestuurslid bij de NVI, zal ingaan op het belang van data-analyse bij het optimaliseren van verwarmingsinstallaties. 

Joris van den Heiligenberg - Inside Out & Jacco Rijnvis - ClimaRad

15.45 - 16.10
'Praktijkvoorbeeld toepassen ClimaRad: project Inside Out Utrecht'

In Utrecht Overvecht heeft woningcorporatie Bo-Ex samen met de consortiumpartners van het ‘Inside Out’-concept een hoogbouwflat energieleverend gemaakt door middel van een modulair renovatiesysteem. Dit resulteert onder andere in lagere woonlasten voor de huurders. Joris van den Heiligenberg, projectleider bij Inside Out, toont u graag de meetresultaten.

Jacco Rijnvis, Commercieel Manager, vertelt hoe ClimaRad als partner/toeleverancier intensief betrokken is geweest bij dit project door de toepassing van haar decentrale klimaatoplossing: ventilatie en lage temperatuur verwarming (LTV) in combinatie met een warmtepomp.

16.10 - 16.30
Vragenronde

16.30 - 17.30
Netwerkborrel inclusief hapje en drankje

Facts & figures

Energie
armoede

630.000 huishoudens in Nederland en het aantal blijft stijgen!

15-40%
besparing

door het direct aanpassen van het verwarmingssysteem

€1,7 miljard
investeringsruimte

bij corporaties door het afschaffen van de verhuurderheffing per 1 januari 2023

De
Standaard

Nationale Prestatieafspraken gemaakt door het Rijk, Aedes, Woonbond en VNG

75
woningcorporaties

kunnen vandaag een goede start maken!

2 februari 2023 - Jaarbeurs Utrecht

De inschrijving voor dit event is helaas gesloten

Toch interesse? Stuur een e-mail naar events@climarad.com