ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

In het regeerakkoord is afgesproken dat op termijn de gebouwde omgeving aardgasloos gemaakt moeten worden. Dit houdt in dat gebouwen in ieder geval zodanig worden ingericht en/of energie-efficiënt worden gemaakt, dat ze op korte termijn aardgasloos gemaakt kúnnen worden. Dit vraagt om ‘intelligente’ energiebesparing en optimale inzet van duurzame energie die niet leidt tot verlies aan comfort in de woon- en werkomgeving. Een belangrijk obstakel voor het aardgasloos maken van bestaande gebouwen is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van een centrale warmtevoorziening op basis van bijvoorbeeld conventionele radiatoren met hoge aanvoertemperaturen. Daarom is het ondersteunen van ZLTV-infrastructuur naast HTV een belangrijk doel van ClimaRad.

De ClimaRad Care en ClimaRad Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit bijvoorbeeld een warmtepomp, centrale opwekking zoals een EnergyHub of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan het ook als tussenoplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLTV-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt voor het gebouw. Daar waar ZLTV-infrastructuur reeds aanwezig is (zij het via een warmtepomp, EnergyHub warmtenet) kan volledig aardgasloos en all-electric worden geopereerd. Daarnaast wordt, vanwege de toepassing van lokale warmteterugwinning uit de ventilatielucht, het warmteverlies in deze ruimten aanzienlijk verminderd wat verdere besparingen met zich meebrengt.

ClimaRad geeft u graag advies over de toepassing van de ClimaRad producten in combinatie met ZLTV- opwekkingssystemen zoals warmtepompen.

Door Rutger Vasters, Operationeel Directeur ClimaRad

12-06-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel: de ervaringen bij woon-/zorglandschap De Leyhoeve te Tilburg; 3,5 jaar na oplevering

"Enkele jaren geleden maakte Nederland kennis met Woonlandschap De Leyhoeve, een woonvorm voor senioren in een omgeving die nog het meest weg heeft van een viersterrenhotel met een hoge comfortstandaard. Logisch dat in het Tilburgse complex de techniek van ClimaRad is terug te vinden."

Gelijkwaardigheid één WTW-unit t.b.v. twee verblijfsruimten met open doorgang ≥ 0,9 m

ClimaRad heeft gelijkwaardigheid verkregen voor de toepassing van één decentrale WTW-unit in het hoofdvertrek welke volstaat voor twee aparte verblijfsruimten. Het onderzoek toont aan dat afgeweken kan worden van het Bouwbesluit en de open doorgang minimaal 0,9 meter mag zijn i.p.v. 1,8 meter.

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.

Projecten

Renovatie 135 woningen Mijande Wonen Vroomshoop Boost® concept Plegt-Vos

In Vroomshoop zijn 135 woningen uit de jaren 60 gerenoveerd in opdracht van Mijande Wonen. In dit project is het Boost® concept van Plegt-Vos toegepast waar ClimaRad BV onderdeel van is. Het is een concept voor duurzame woning- verbetering naar label A/Nul op de Meter. 

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube