ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

In het regeerakkoord is afgesproken dat op termijn de gebouwde omgeving aardgasloos gemaakt moeten worden. Dit houdt in dat gebouwen in ieder geval zodanig worden ingericht en/of energie-efficiënt worden gemaakt, dat ze op korte termijn aardgasloos gemaakt kúnnen worden. Dit vraagt om ‘intelligente’ energiebesparing en optimale inzet van duurzame energie die niet leidt tot verlies aan comfort in de woon- en werkomgeving. Een belangrijk obstakel voor het aardgasloos maken van bestaande gebouwen is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van een centrale warmtevoorziening op basis van bijvoorbeeld conventionele radiatoren met hoge aanvoertemperaturen. Daarom is het ondersteunen van ZLTV-infrastructuur naast HTV een belangrijk doel van ClimaRad.

De ClimaRad Care en ClimaRad Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit bijvoorbeeld een warmtepomp, centrale opwekking zoals een EnergyHub of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan het ook als tussenoplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLTV-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt voor het gebouw. Daar waar ZLTV-infrastructuur reeds aanwezig is (zij het via een warmtepomp, EnergyHub warmtenet) kan volledig aardgasloos en all-electric worden geopereerd. Daarnaast wordt, vanwege de toepassing van lokale warmteterugwinning uit de ventilatielucht, het warmteverlies in deze ruimten aanzienlijk verminderd wat verdere besparingen met zich meebrengt.

ClimaRad geeft u graag advies over de toepassing van de ClimaRad producten in combinatie met ZLTV- opwekkingssystemen zoals warmtepompen.

Door Rutger Vasters, Operationeel Directeur ClimaRad

12-06-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Vacature Allround service medewerker (1,0 fte) m/v

ClimaRad is op zoek naar een fulltime collega voor de functie van Allround service medewerker. Ben jij leergierig, een doorzetter en heb je technisch inzicht? Solliciteer dan direct!

Vacature Verkoop Binnendienst medewerker (1,0 fte) m/v

ClimaRad is op zoek naar een nieuwe fulltime collega voor de functie Medewerker Verkoop Binnendienst. Je krijgt een breed takenpakket wat de functie afwisselend en uitdagend maakt. Bekijk de vacature!

ClimaRad producten draadloos inregelen

Alle ClimaRad producten zijn voorzien van een RF-module waarmee de producten draadloos met elkaar kunnen communiceren. Door deze communicatie wordt bijvoorbeeld de energiebesparing geoptimaliseerd en de luchtkwaliteit verbeterd. Op dit moment wordt deze tool ook gebruikt om producten op afstand draadloos in te regelen.

Projecten

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s zijn ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Nieuwbouw jongerenhuisvesting 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen zijn 435 goed geïsoleerde appartementen gerealiseerd. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D en V1X units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie 135 woningen Mijande Wonen Vroomshoop Boost® concept Plegt-Vos

In Vroomshoop zijn 135 woningen uit de jaren 60 gerenoveerd in opdracht van Mijande Wonen. In dit project is het Boost® concept van Plegt-Vos toegepast waar ClimaRad BV onderdeel van is. Het is een concept voor duurzame woning- verbetering naar label A/Nul op de Meter. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube