Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf elke maand op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Ventilatieadvies tijdens COVID-19

Ventilatie is een belangrijk onderwerp tijdens deze epidemie. Met name omdat het goed ventileren van gemeenschappelijke ruimten in zorggebouwen, kantoren en/of schoollokalen het risico op besmettingen zou kunnen verminderen doordat er verdunning van virusdeeltjes plaatsvindt.

Het RIVM heeft algemene richtlijnen opgesteld welke via internet te vinden zijn. Deze zijn minder streng dan de richtlijnen van de REHVA die wij volgen voor de bediening en het gebruik van gebouwinstallaties. Zie voor de versie van 3 augustus 2020: https://www.rehva.eu/fileadmin/user_upload/REHVA_COVID-19_guidance_document_V3_03082020.pdf

Ten aanzien van ClimaRad systemen, zijn de volgende punten van toepassing:

1. Basisventilatie en CO2-sturing (paragraaf 4.1)
Schakel de ventilatie nergens uit en stel de basisventilatie in op de ClimaRad unit wanneer deze niet staat ingesteld. Druk 1 tot 5 seconden (afhankelijk van uw type ClimaRad toestel) de Play-button in het midden van het bedieningspaneel in, tot de melding 'basisventilatie' of 'manual' oplicht. Zet (in ieder geval in de gemeenschappelijke ruimtes) de CO2-instelling in de hoogste stand (bij voorkeur op 400 ppm, zodat de unit continu ventileert).

2. Ramen openen (paragraaf 4.2)
Voor alle ruimten geldt dat zowel met en zonder mechanische ventilatie u de ventilatievoud kunt vergroten door de ramen te openen. Dit is nimmer nadelig gebleken (zie richtlijnen RIVM).

3. Warmteterugwinning (paragraaf 4.4)
De ClimaRad WTW-producten bestaan uit een gebalanceerd decentraal ventilatiesysteem dat geen gebruik maakt van recirculatie. Er is sprake van een 100% gescheiden luchttoevoer- en luchtafvoersysteem, waarbij de betreffende ruimte wordt voorzien van verse, gefilterde buitenlucht. Vervuilde lucht wordt afgezogen en direct naar buiten afgevoerd, deze lucht wordt dus niet hergebruikt. Hierdoor voldoet deze aan de richtlijnen die door het RIVM en de REHVA zijn opgesteld.

4. Fan coil (paragraaf 4.6)
Sommige ClimaRad WTW-producten kunnen worden gecombineerd met een radiator of fancoil-unit. Bij toepassing van een geïntegreerde fancoil-unit, zoals bij de ClimaRad Care H1C en de ClimaRad Ventura V1C, is er vanwege een constante ventilatie van verse buitenlucht geen extra maatregel meer nodig.

Vragen?
De ClimaRad projectmanagers kunnen bij de meeste gebouwen specifieke instellingen ter plaatse draadloos (via RF) wijzigen. Ook kunnen de instellingen via een GBS worden gewijzigd. Mochten er nog verdere (technische) vragen zijn, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze serviceafdeling via tel. 0541-358130.

08-09-2020

Terug

Werken

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Transformatie Rijksmonument Oceaanhuis te Rotterdam

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden