Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

De ClimaRad Smart Solution is vorig jaar uitgebreid met de Smart+ Solution, een oplossing waarbij alle slaapkamers van grondgebonden woningen worden voorzien van CO2-sensoren met verbeterde EI/EPC-scores als resultaat. In niet-grondgebonden woningen geldt één CO2-sensor in de hoofdslaapkamer. In de woonkamer (het warme vertrek) voert een decentrale ventilatie-unit automatisch schone lucht toe en vervuilde lucht af d.m.v. sturing van sensoren. De koude vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, worden geventileerd door raamroosters.

Vanaf heden wordt aan de Smart familie een derde variant toegevoegd die optimale luchtkwaliteit in de slaapkamer garandeert: de Smart Supply Solution. In plaats van aansturing d.m.v. CO2-sensoren (Smart+ Solution) worden de slaapkamers geventileerd met ClimaRad S-Fans. Uit wetenschappelijk onderzoek zoals Monicair, is naar voren gekomen dat met name in slaapvertrekken een slechte luchtkwaliteit heerst. Bij woningen met raamroosters is de oorzaak van dit probleem het ontbreken van een "drijvende kracht*" per verblijfsruimte. De S-Fan biedt een simpele en stille oplossing die zorgt voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer.

In combinatie met de ventilatie-unit in de woonkamer en afzuiging in de gehele woning wordt een gezond binnenklimaat gerealiseerd. De Fan bepaalt standalone door middel van interne sensoren (CO2 en RV) de benodigde hoeveelheid ventilatie en stelt vast of gebruik moet worden gemaakt van de ventilator i.p.v. natuurlijke drijvende krachten.

De S-Fan kan worden uitgebreid met een elektrische heater (S-Fan+) met een vermogen van 0-800 Watt, genoeg als primaire verwarming van de hele slaapkamer. Extra radiatoren en/of vloerverwarming in deze ruimtes is dus overbodig. Doordat de S-Fan is voorzien van een recirculatiestand, kan de ruimte snel en op een comfortabele manier worden verwarmd. Hierbij wordt de binnenlucht door het ingebouwde filter gereinigd, dit heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

Het product heeft een zeer laag eigen geluidsniveau van minder dan 25 dB(A) geluidsdruk bij een capaciteit van 60 m3/h. Daarnaast dempt het toestel het buitengeluid beter dan een suskast (Dn,e,w is maximaal 54 dB). Door de zeer hoge geluidswering is dit product zeer goed toepasbaar in geluidsbelaste gevels.

Lees hier meer over de ClimaRad Smart Supply Solution of neem contact op voor meer informatie: 0541-358130.

15-10-2018

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

In opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouw- vereniging Rochdale wordt groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is ze gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. De woningen worden voorzien van mechanische luchttoevoer in de vorm van ClimaRad S-Fans.

Projecten

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Lopend project: jongerenhuisvesting nieuwbouw 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen is men gestart met de bouw van 435 goed geïsoleerde appartementen. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D ventilatie-units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie appartementencomplex Den Haagacker Valkenswaard

Het gerenoveerde appartementencomplex Den Haagacker in Valkenswaard werd vernieuwd naar een eigentijds gebouw voor zelfstandig wonende senioren. De bewoners kunnen dankzij de ClimaRad ventilatie-oplossing rekenen op een automatisch geregeld en gezond leefklimaat in hun woning.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube