Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

De ClimaRad Smart Solution is vorig jaar uitgebreid met de Smart+ Solution, een oplossing waarbij alle slaapkamers van grondgebonden woningen worden voorzien van CO2-sensoren met verbeterde EI/EPC-scores als resultaat. In niet-grondgebonden woningen geldt één CO2-sensor in de hoofdslaapkamer. In de woonkamer (het warme vertrek) voert een decentrale ventilatie-unit automatisch schone lucht toe en vervuilde lucht af d.m.v. sturing van sensoren. De koude vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, worden geventileerd door raamroosters.

Vanaf heden wordt aan de Smart familie een derde variant toegevoegd die optimale luchtkwaliteit in de slaapkamer garandeert: de Smart Supply Solution. In plaats van aansturing d.m.v. CO2-sensoren (Smart+ Solution) worden de slaapkamers geventileerd met ClimaRad S-Fans. Uit wetenschappelijk onderzoek zoals Monicair, is naar voren gekomen dat met name in slaapvertrekken een slechte luchtkwaliteit heerst. Bij woningen met raamroosters is de oorzaak van dit probleem het ontbreken van een "drijvende kracht*" per verblijfsruimte. De S-Fan biedt een simpele en stille oplossing die zorgt voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer.

In combinatie met de ventilatie-unit in de woonkamer en afzuiging in de gehele woning wordt een gezond binnenklimaat gerealiseerd. De Fan bepaalt standalone door middel van interne sensoren (CO2 en RV) de benodigde hoeveelheid ventilatie en stelt vast of gebruik moet worden gemaakt van de ventilator i.p.v. natuurlijke drijvende krachten.

De S-Fan kan worden uitgebreid met een elektrische heater (S-Fan+) met een vermogen van 0-800 Watt, genoeg als primaire verwarming van de hele slaapkamer. Extra radiatoren en/of vloerverwarming in deze ruimtes is dus overbodig. Doordat de S-Fan is voorzien van een recirculatiestand, kan de ruimte snel en op een comfortabele manier worden verwarmd. Hierbij wordt de binnenlucht door het ingebouwde filter gereinigd, dit heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

Het product heeft een zeer laag eigen geluidsniveau van minder dan 25 dB(A) geluidsdruk bij een capaciteit van 60 m3/h. Daarnaast dempt het toestel het buitengeluid beter dan een suskast (Dn,e,w is maximaal 54 dB). Door de zeer hoge geluidswering is dit product zeer goed toepasbaar in geluidsbelaste gevels.

Lees hier meer over de ClimaRad Smart Supply Solution of neem contact op voor meer informatie: 0541-358130.

15-10-2018

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

In opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouw- vereniging Rochdale wordt groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is ze gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. De woningen worden voorzien van mechanische luchttoevoer in de vorm van ClimaRad S-Fans.

Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst (1,0 fte)

Als Hoofd Verkoop Binnendienst ben je een belangrijke schakel binnen ClimaRad. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het leiding geven aan de binnendienst, maar ook voor de samenwerking en het toezicht op de buitendienst. Ook is het van belang dat je zelf meedraait op de binnendienst en zodoende bezig bent als alleskunner.

Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

Vanaf heden wordt aan de Smart familie nog een derde variant toegevoegd: Smart Supply. In plaats van CO2-sensoren worden de slaapkamers aangestuurd en geventileerd middels ClimaRad S-Fans.

Projecten

Renovatie appartementencomplex Den Haagacker Valkenswaard

Het onlangs gerenoveerde appartementen- complex Den Haagacker in Valkenswaard werd vernieuwd naar een eigentijds gebouw voor zelfstandig wonende senioren. De bewoners kunnen dankzij de ClimaRad ventilatie-oplossing rekenen op een automatisch geregeld en gezond leefklimaat in hun woning.

Transformatie kantoorpand De Donck Den Bosch

In een stedelijk herbestemmingsgebied in Den Bosch stond vanaf de jaren zeventig gebouw “De Donck”. Het verouderde kantoorpand was al jaren niet meer als zodanig in gebruik en werd getransformeerd naar een sfeervol en duurzaam woongebouw met 66 luxe studio’s en appartementen.

Renovatie kantoor Woningstichting Bo-Ex Utrecht

In 2018 is het kantoorgebouw van Woningcorporatie Bo-Ex in Utrecht aangepast aan de huidige eisen en aan de wens van medewerkers om het binnenklimaat te verbeteren. Er is een nieuwe klimaatkast toegepast en er zijn ter ondersteuning 17 ClimaRad ventilatie-units geplaatst.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube