Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

De ClimaRad Smart Solution is vorig jaar uitgebreid met de Smart+ Solution, een oplossing waarbij alle slaapkamers van grondgebonden woningen worden voorzien van CO2-sensoren met verbeterde EI/EPC-scores als resultaat. In niet-grondgebonden woningen geldt één CO2-sensor in de hoofdslaapkamer. In de woonkamer (het warme vertrek) voert een decentrale ventilatie-unit automatisch schone lucht toe en vervuilde lucht af d.m.v. sturing van sensoren. De koude vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, worden geventileerd door raamroosters.

Vanaf heden wordt aan de Smart familie een derde variant toegevoegd die optimale luchtkwaliteit in de slaapkamer garandeert: de Smart Supply Solution. In plaats van aansturing d.m.v. CO2-sensoren (Smart+ Solution) worden de slaapkamers geventileerd met ClimaRad S-Fans. Uit wetenschappelijk onderzoek zoals Monicair, is naar voren gekomen dat met name in slaapvertrekken een slechte luchtkwaliteit heerst. Bij woningen met raamroosters is de oorzaak van dit probleem het ontbreken van een "drijvende kracht*" per verblijfsruimte. De S-Fan biedt een simpele en stille oplossing die zorgt voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer.

In combinatie met de ventilatie-unit in de woonkamer en afzuiging in de gehele woning wordt een gezond binnenklimaat gerealiseerd. De Fan bepaalt standalone door middel van interne sensoren (CO2 en RV) de benodigde hoeveelheid ventilatie en stelt vast of gebruik moet worden gemaakt van de ventilator i.p.v. natuurlijke drijvende krachten.

De S-Fan kan worden uitgebreid met een elektrische heater (S-Fan+) met een vermogen van 0-800 Watt, genoeg als primaire verwarming van de hele slaapkamer. Extra radiatoren en/of vloerverwarming in deze ruimtes is dus overbodig. Doordat de S-Fan is voorzien van een recirculatiestand, kan de ruimte snel en op een comfortabele manier worden verwarmd. Hierbij wordt de binnenlucht door het ingebouwde filter gereinigd, dit heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

Het product heeft een zeer laag eigen geluidsniveau van minder dan 25 dB(A) geluidsdruk bij een capaciteit van 60 m3/h. Daarnaast dempt het toestel het buitengeluid beter dan een suskast (Dn,e,w is maximaal 54 dB). Door de zeer hoge geluidswering is dit product zeer goed toepasbaar in geluidsbelaste gevels.

Lees hier meer over de ClimaRad Smart Supply Solution of neem contact op voor meer informatie: 0541-358130.

15-10-2018

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.
Namens ClimaRad neemt Marc Pouw deel aan de Maratona, onze Commercieel Technisch Adviseur Midden Nederland. 

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

De ClimaRad Care/Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit een warmtepomp, centrale opwekking of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan ook als tussen- oplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLT-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt.

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Projecten

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube