Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

Sinds eind 2016 wordt in opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouwvereniging Rochdale groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is om de woningen gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. In het kader hiervan worden de geluidsbelaste woningen aan de Postjesweg en het Columbusplein voorzien van mechanische luchttoevoer van ClimaRad in de vorm van ClimaRad S-Fans. Deze Supply Fans met een zeer laag eigen geluidsniveau werken volledig automatisch en realiseren een gezond binnenklimaat door een constante, comfortabele luchttoevoer zonder dat de bewoners last hebben van buitengeluid of tocht.

Deze automatische werking wordt gerealiseerd doordat de interne sensoren van de S-Fan de luchtkwaliteit (o.a. het CO2-gehalte) in de ruimte meten en aan de hand van de gemeten resultaten bepalen of er moet worden geventileerd. Zodra dat nodig is, wordt de ventilatie dus automatisch ingeschakeld en zodra het kan, ook weer automatisch uitgeschakeld.

Zomernachtventilatie

Ook kan de temperatuur in de opgewarmde ruimte 's nachts enkele graden worden verlaagd door de functie 'zomernachtventilatie' te activeren. Dit is een energiezuinige vorm van passieve koeling die tevens bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenmilieu in de woningen en aan het welzijn van de bewoners.

08-11-2018

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Projecten

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube