Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

Sinds eind 2016 wordt in opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouwvereniging Rochdale groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is om de woningen gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. In het kader hiervan worden de geluidsbelaste woningen aan de Postjesweg en het Columbusplein voorzien van mechanische luchttoevoer van ClimaRad in de vorm van ClimaRad S-Fans. Deze Supply Fans met een zeer laag eigen geluidsniveau werken volledig automatisch en realiseren een gezond binnenklimaat door een constante, comfortabele luchttoevoer zonder dat de bewoners last hebben van buitengeluid of tocht.

Deze automatische werking wordt gerealiseerd doordat de interne sensoren van de S-Fan de luchtkwaliteit (o.a. het CO2-gehalte) in de ruimte meten en aan de hand van de gemeten resultaten bepalen of er moet worden geventileerd. Zodra dat nodig is, wordt de ventilatie dus automatisch ingeschakeld en zodra het kan, ook weer automatisch uitgeschakeld.

Zomernachtventilatie

Ook kan de temperatuur in de opgewarmde ruimte 's nachts enkele graden worden verlaagd door de functie 'zomernachtventilatie' te activeren. Dit is een energiezuinige vorm van passieve koeling die tevens bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenmilieu in de woningen en aan het welzijn van de bewoners.

08-11-2018

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.
Namens ClimaRad neemt Marc Pouw deel aan de Maratona, onze Commercieel Technisch Adviseur Midden Nederland. 

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

De ClimaRad Care/Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit een warmtepomp, centrale opwekking of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan ook als tussen- oplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLT-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt.

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Projecten

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube