ClimaRad op de VSK-beurs: onderscheidend in toekomstbestendig bouwen

Met haar decentrale klimaatconcepten onderscheidt ClimaRad zich in de woningbouw, de zorgmarkt en de kantorenmarkt. De decentrale toepassing heeft vele voordelen, maar ClimaRad onderscheidt zich vooral in het toekomstbestendig bouwen.

Grootschalige aanpassingen aan bouwkundige constructies zijn met de decentrale toepassing niet nodig. De ruimtes zijn in de toekomst flexibel in te delen van bijvoorbeeld een zorggebouw naar appartementen. De ventilatie-units worden aan de buitengevel geïnstalleerd, waarbij de lucht rechtstreeks via de gevel wordt toe- en afgevoerd. De vertrekken zijn individueel regelbaar, waardoor er automatisch naar behoefte kan worden geventileerd, eventueel gecombineerd met verwarming of koeling.

Omdat per 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn, wordt op het gebied van energiebesparing extra aandacht gevraagd van de ventilatiesystemen. De toepassing van warmteterugwinning is dan ook een aspect dat niet meer weg te denken is. ClimaRad is klaar voor deze nieuwe BENG-eisen. Dat geldt ook voor het realiseren van NOM-woningen, ClimaRad levert een maximale energiebesparing op. In meerdere projecten zijn wij al toegepast om bestaande woningen NOM-ready te maken.

Bekijk ook onze utiliteitsvideo voor meer informatie over de toekomstbestendigheid van ClimaRad.

Overige voordelen van decentraal

  • 9% besparing bouwvolume bij nieuwbouw 
  • Geen ventilatiekanalen, kleppen of schachten benodigd
  • Automatische regeling o.b.v. CO2 ,luchtvochtigheid en temperatuur
  • Hoog comfort: voorverwarmde lucht en geen buitengeluid 
  • Energiebesparing door warmteterugwinning

Door continue productontwikkeling zijn de afgelopen tijd nieuwe producten gelanceerd die toepasbaar zijn in verschillende soorten projecten. Zo ontwikkelde ClimaRad de ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C, producten die kunnen ventileren, verwarmen én koelen op vertrekniveau. Daarnaast kan de ClimaRad Ventura V1D meerdere ruimtes tegelijkertijd ventileren.  

Van 4 t/m 7 februari staan wij op de VSK-beurs in de Jaarbeurs Utrecht (hal 7 binnenklimaat, stand 07.E069) en kunnen wij u bijpraten over onze nieuwste concepten en producten. 

Registratielink

Via deze registratielink kunt u alvast een gratis entreebewijs aanvragen. Tot dan!

17-01-2020

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel E&W Installatietechniek: 'Comfort via de gevel - de voordelen van decentrale units gekoppeld aan WKO'

In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad in combinatie met warmtekoudeopslag (WKO), o.a. toegepast in het kantoor van Woonstichting Tiwos. Met de nieuwe eisen van 2023 voor kantoren in het vooruitzicht bespreken wij alle voordelen.  

VSK 2020 weer een succes!

ClimaRad was afgelopen week te vinden op de VSK-beurs in Utrecht. Onze standbemanning heeft weer veel enthousiaste bezoekers mogen spreken over onze nieuwste ontwikkelingen en onze decentrale concepten die staan voor toekomstbestendig bouwen. Hartelijk dank voor uw interesse en alle positieve reacties!

Wijziging directie ClimaRad BV

Per 1 januari 2020 heeft er een directiewisseling plaatsgevonden bij ClimaRad BV. Rutger Vasters betreedt de functie van algemeen directeur en neemt plaats naast commercieel directeur Ralph Liedenbaum en technisch directeur Clemens Veldhof. Vasters volgt daarmee Peter Schabos op die als adviseur betrokken zal blijven in de onderneming.

Projecten

Project 'Inside Out': renovatie 58 NOM appartementen Henriëttedreef te Utrecht

In Utrecht wordt een hoogbouwflat gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex volgens het ‘Inside Out' -concept: een modulair renovatiesysteem waarbij de flat na de renovatie meer energie zal opwekken dan wordt verbruikt. ClimaRad is als partner/ toeleverancier intensief betrokken. 

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s zijn ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Nieuwbouw jongerenhuisvesting 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen zijn 435 goed geïsoleerde appartementen gerealiseerd. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D en V1X units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube