Artikel Bouwen in het Noorden: De Woldring Locatie - ClimaRad Ventura V1D

In het vakblad Bouwen in het Noorden is het project De Woldring Locatie in Groningen uitgelicht. ClimaRad is onderdeel van deze studentenhuisvesting door de toepassing van de nieuwe Ventura V1D ventilatie-unit. Lees onderstaand meer over dit product of lees hier het gehele artikel in PDF.

De ClimaRad Ventura: twee ruimtes tegelijkertijd ventileren met één toestel

Om de 2-kamerappartementen van De Woldring Locatie te voorzien van een comfortabel binnenklimaat heeft ClimaRad ventilatie-units van het type ‘Ventura V1D’ geïnstalleerd. Deze unit wordt aan de buitengevel geplaatst en zorgt met één toestel voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes. Middels een doorvoer met ventilatierooster wordt de tweede ruimte (slaapkamer) geventileerd. In de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst voor afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid. Deze Fan communiceert draadloos met de WTW-unit.

Door de plaatsing van ClimaRad kunnen veel kosten worden bespaard. Men wilde binnen dit project zoveel mogelijk gebruikersoppervlakte behouden voor de verhuur. Door het decentraal toepassen van ventilatie-units kunnen schachten kleiner worden uitgevoerd en ventilatiekanalen komen compleet te vervallen. Daarnaast wordt per vertrek vraaggestuurd geventileerd, waardoor het binnenklimaat op individueel niveau geregeld wordt.

Het ingebouwde warmteterugwinningsysteem hergebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om voorverwarmde en energiezuinige ventilatie te realiseren. Dit vindt volledig automatisch plaats omdat de sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) in de units voor beide ruimtes constant de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt bepaald wanneer en hoeveel er geventileerd moet worden.

Dit product wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

31-10-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

ClimaRad producten draadloos inregelen

Alle ClimaRad producten zijn voorzien van een RF-module waarmee de producten draadloos met elkaar kunnen communiceren. Door deze communicatie wordt bijvoorbeeld de energiebesparing geoptimaliseerd en de luchtkwaliteit verbeterd. Op dit moment wordt deze tool ook gebruikt om producten op afstand draadloos in te regelen.

Artikel Bouwen in het Noorden: De Woldring Locatie - ClimaRad Ventura V1D

In het vakblad Bouwen in het Noorden is het project De Woldring Locatie in Groningen uitgelicht. ClimaRad is onderdeel van deze studentenhuisvesting door de toepassing van de nieuwe Ventura V1D ventilatie-unit: één unit die twee ruimtes tegelijkertijd kan ventileren.

Artikel: de ervaringen bij woon-/zorglandschap De Leyhoeve te Tilburg; 3,5 jaar na oplevering

"Enkele jaren geleden maakte Nederland kennis met Woonlandschap De Leyhoeve, een woonvorm voor senioren in een omgeving die nog het meest weg heeft van een viersterrenhotel met een hoge comfortstandaard. Logisch dat in het Tilburgse complex de techniek van ClimaRad is terug te vinden."

Projecten

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s zijn ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Nieuwbouw jongerenhuisvesting 'De Woldring Locatie' Groningen

In Groningen zijn 435 goed geïsoleerde appartementen gerealiseerd door Woldring United. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D en V1X ventilatie-units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie 135 woningen Mijande Wonen Vroomshoop Boost® concept Plegt-Vos

In Vroomshoop zijn 135 woningen uit de jaren 60 gerenoveerd in opdracht van Mijande Wonen. In dit project is het Boost® concept van Plegt-Vos toegepast waar ClimaRad BV onderdeel van is. Het is een concept voor duurzame woning- verbetering naar label A/Nul op de Meter. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube