Artikel Bouwen in het Noorden: De Woldring Locatie - ClimaRad Ventura V1D

In het vakblad Bouwen in het Noorden is het project De Woldring Locatie in Groningen uitgelicht. ClimaRad is onderdeel van deze studentenhuisvesting door de toepassing van de nieuwe Ventura V1D ventilatie-unit. Lees onderstaand meer over dit product of lees hier het gehele artikel in PDF.

De ClimaRad Ventura: twee ruimtes tegelijkertijd ventileren met één toestel

Om de 2-kamerappartementen van De Woldring Locatie te voorzien van een comfortabel binnenklimaat heeft ClimaRad ventilatie-units van het type ‘Ventura V1D’ geïnstalleerd. Deze unit wordt aan de buitengevel geplaatst en zorgt met één toestel voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes. Middels een doorvoer met ventilatierooster wordt de tweede ruimte (slaapkamer) geventileerd. In de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst voor afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid. Deze Fan communiceert draadloos met de WTW-unit.

Door de plaatsing van ClimaRad kunnen veel kosten worden bespaard. Men wilde binnen dit project zoveel mogelijk gebruikersoppervlakte behouden voor de verhuur. Door het decentraal toepassen van ventilatie-units kunnen schachten kleiner worden uitgevoerd en ventilatiekanalen komen compleet te vervallen. Daarnaast wordt per vertrek vraaggestuurd geventileerd, waardoor het binnenklimaat op individueel niveau geregeld wordt.

Het ingebouwde warmteterugwinningsysteem hergebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om voorverwarmde en energiezuinige ventilatie te realiseren. Dit vindt volledig automatisch plaats omdat de sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) in de units voor beide ruimtes constant de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt bepaald wanneer en hoeveel er geventileerd moet worden.

Dit product wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

31-10-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Wijziging directie ClimaRad BV

Per 1 januari 2020 heeft er een directiewisseling plaatsgevonden bij ClimaRad BV. Rutger Vasters betreedt de functie van algemeen directeur en neemt plaats naast commercieel directeur Ralph Liedenbaum en technisch directeur Clemens Veldhof. Vasters volgt daarmee Peter Schabos op die als adviseur betrokken zal blijven in de onderneming.

ClimaRad op de VSK-beurs: onderscheidend in toekomstbestendig bouwen

Met haar decentrale klimaatconcepten onderscheidt ClimaRad zich in de woningbouw, de zorgmarkt en de kantorenmarkt. De decentrale toepassing heeft vele voordelen, maar ClimaRad onderscheidt zich vooral in het toekomstbestendig bouwen. Bezoek ons op de VSK, stand 07.E069!

Vacature Allround service medewerker

ClimaRad is op zoek naar een fulltime collega voor de functie van Allround service medewerker. Ben jij leergierig, een doorzetter en heb je technisch inzicht? Solliciteer dan direct!

Projecten

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s zijn ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Nieuwbouw jongerenhuisvesting 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen zijn 435 goed geïsoleerde appartementen gerealiseerd. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D en V1X units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie 135 woningen Mijande Wonen Vroomshoop Boost® concept Plegt-Vos

In Vroomshoop zijn 135 woningen uit de jaren 60 gerenoveerd in opdracht van Mijande Wonen. In dit project is het Boost® concept van Plegt-Vos toegepast waar ClimaRad BV onderdeel van is. Het is een concept voor duurzame woning- verbetering naar label A/Nul op de Meter. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube