Artikel Bouwen in het Noorden: De Woldring Locatie - ClimaRad Ventura V1D

In het vakblad Bouwen in het Noorden is het project De Woldring Locatie in Groningen uitgelicht. ClimaRad is onderdeel van deze studentenhuisvesting door de toepassing van de nieuwe Ventura V1D ventilatie-unit. Lees onderstaand meer over dit product of lees hier het gehele artikel in PDF.

De ClimaRad Ventura: twee ruimtes tegelijkertijd ventileren met één toestel

Om de 2-kamerappartementen van De Woldring Locatie te voorzien van een comfortabel binnenklimaat heeft ClimaRad ventilatie-units van het type ‘Ventura V1D’ geïnstalleerd. Deze unit wordt aan de buitengevel geplaatst en zorgt met één toestel voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes. Middels een doorvoer met ventilatierooster wordt de tweede ruimte (slaapkamer) geventileerd. In de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst voor afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid. Deze Fan communiceert draadloos met de WTW-unit.

Door de plaatsing van ClimaRad kunnen veel kosten worden bespaard. Men wilde binnen dit project zoveel mogelijk gebruikersoppervlakte behouden voor de verhuur. Door het decentraal toepassen van ventilatie-units kunnen schachten kleiner worden uitgevoerd en ventilatiekanalen komen compleet te vervallen. Daarnaast wordt per vertrek vraaggestuurd geventileerd, waardoor het binnenklimaat op individueel niveau geregeld wordt.

Het ingebouwde warmteterugwinningsysteem hergebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om voorverwarmde en energiezuinige ventilatie te realiseren. Dit vindt volledig automatisch plaats omdat de sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) in de units voor beide ruimtes constant de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt bepaald wanneer en hoeveel er geventileerd moet worden.

Dit product wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

31-10-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor de bewoners en medewerkers.

Artikel E&W Installatietechniek: 'Comfort via de gevel - de voordelen van decentrale units gekoppeld aan WKO'

In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad in combinatie met warmtekoudeopslag (WKO), o.a. toegepast in het kantoor van Woonstichting Tiwos. Met de nieuwe eisen van 2023 voor kantoren in het vooruitzicht bespreken wij alle voordelen.  

VSK 2020 weer een succes!

ClimaRad was afgelopen week te vinden op de VSK-beurs in Utrecht. Onze standbemanning heeft weer veel enthousiaste bezoekers mogen spreken over onze nieuwste ontwikkelingen en onze decentrale concepten die staan voor toekomstbestendig bouwen. Hartelijk dank voor uw interesse en alle positieve reacties!

Projecten

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

MWPO realiseert in de wijk Paddepoel project House of Groningen. Deze woontoren beschikt over 159 appartementen waar de nieuwe ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units zullen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De Ventura V1D kan twee ruimtes tegelijkertijd ventileren, uitermate geschikt voor toepassing in deze (studenten)- woningen. Wij volgen het project op de voet.

Project 'Inside Out': renovatie 58 NOM appartementen Henriëttedreef te Utrecht

In Utrecht wordt een hoogbouwflat gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex volgens het ‘Inside Out' -concept: een modulair renovatiesysteem waarbij de flat na de renovatie meer energie zal opwekken dan wordt verbruikt. ClimaRad is als partner/ toeleverancier intensief betrokken. 

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s zijn ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube