Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor bewoners en medewerkers.

Lees hier het gehele artikel: 'De Bunterhoek'.

Toekomstbestendig zorgcomplex vanwege decentrale klimaatoplossing

Om de bewoners en medewerkers van zorgcomplex De Bunterhoek veiligheid en comfort te bieden, is een gezond binnenklimaat noodzakelijk. Opdrachtgever WZU Veluwe koos voor de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad, dat onderdeel uitmaakt van het Care Concept: automatisch ventileren, verwarmen en koelen per vertrek met warmte-/koudeterugwinning.

Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad, licht toe waarom met name in de zorg behoefte is aan een decentrale toepassing: “We hebben hier te maken met een kwetsbare doelgroep, dus gezondheid en comfort staan voorop. Daarnaast merken wij dat ouderen, maar ook medewerkers in de zorg een individuele behoefte hebben als het gaat om klimaat. In alle zorgkamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn daarom ClimaRad Care H1C en Ventura V1C units geplaatst. Deze units functioneren automatisch met behulp van verscheidene sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) en regelen het klimaat per ruimte. Zo heeft de bewoner geen omkijken meer naar de benodigde ventilatie en ontstaat een gezond binnenklimaat.

Door decentraal te ventileren, wordt de lucht niet verspreid via verschillende ruimten, wat de veiligheid verhoogt.” Daarnaast betekent decentraal toekomstbestendig bouwen: het pand blijft flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand verandert. Zorgkamers kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar grotere zorgappartementen zonder dat de installatie aangepast hoeft te worden. Een bijkomend voordeel is de reductie van de bouwkosten, omdat zonder kanalen en schachten tot 9 procent kleiner gebouwd kan worden.

07-05-2020

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor de bewoners en medewerkers.

Artikel E&W Installatietechniek: 'Comfort via de gevel - de voordelen van decentrale units gekoppeld aan WKO'

In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad in combinatie met warmtekoudeopslag (WKO), o.a. toegepast in het kantoor van Woonstichting Tiwos. Met de nieuwe eisen van 2023 voor kantoren in het vooruitzicht bespreken wij alle voordelen.  

VSK 2020 weer een succes!

ClimaRad was afgelopen week te vinden op de VSK-beurs in Utrecht. Onze standbemanning heeft weer veel enthousiaste bezoekers mogen spreken over onze nieuwste ontwikkelingen en onze decentrale concepten die staan voor toekomstbestendig bouwen. Hartelijk dank voor uw interesse en alle positieve reacties!

Projecten

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

In dit gerenoveerde zorgcentrum wordt zorg verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen, waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. In dit Care Concept project werd in ieder vertrek de ClimaRad Care H1C geplaatst, met aanvullend ClimaRad Fans voor de afzuiging. 

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

MWPO realiseert in de wijk Paddepoel project House of Groningen. Deze woontoren beschikt over 159 appartementen waar de nieuwe ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units zullen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De Ventura V1D kan twee ruimtes tegelijkertijd ventileren, uitermate geschikt voor toepassing in deze (studenten)- woningen. Wij volgen het project op de voet.

Project 'Inside Out': renovatie 58 NOM appartementen Henriëttedreef te Utrecht

In Utrecht wordt een hoogbouwflat gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex volgens het ‘Inside Out' -concept: een modulair renovatiesysteem waarbij de flat na de renovatie meer energie zal opwekken dan wordt verbruikt. ClimaRad is als partner/ toeleverancier intensief betrokken. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube