U bevindt zich hier :»

Nieuws

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

04-07-2019

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.
Namens ClimaRad neemt Marc Pouw deel aan de Maratona, onze Commercieel Technisch Adviseur Midden Nederland. 

Lees meer

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

12-06-2019

De ClimaRad Care/Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit een warmtepomp, centrale opwekking of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan ook als tussen- oplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLT-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt.

Lees meer

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

10-04-2019

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Lees meer

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

11-02-2019

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Lees meer

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

11-02-2019

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Lees meer

Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

08-11-2018

In opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouw- vereniging Rochdale wordt groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is ze gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. De woningen worden voorzien van mechanische luchttoevoer in de vorm van ClimaRad S-Fans.

Lees meer

Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

15-10-2018

Vanaf heden wordt aan de Smart familie nog een derde variant toegevoegd: Smart Supply. In plaats van CO2-sensoren worden de slaapkamers aangestuurd en geventileerd middels ClimaRad S-Fans.

Lees meer

Artikel E&W Installatietechniek: De grote voordelen van 'ademen door de gevel'

13-09-2018

Lees in de septemberuitgave van E&W over de grote voordelen van decentraal ventileren en onze aankomende productontwikkelingen. 'Wij geloven sterk in de meerwaarde die ons concept biedt', aldus Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur van ClimaRad. 'Decentrale ventilatie is een praktische en betaalbare oplossing'.

Lees meer

Invoering recyclingbijdrage

21-08-2018

ClimaRad B.V. voert de recyclingbijdrage voor ventilatie-apparatuur door om te voldoen aan de regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Deze regeling is erop gericht het milieu te sparen door de hoeveelheid elektronisch afval te reduceren.

Lees meer

Artikel: 'Substantieel lager energieverbruik door decentraal ventileren in zorggebouwen'

01-06-2018

Het elektriciteitsverbruik bij toepassing van decentrale ventilatiesystemen in gebouwen is fors lager dan in gebouwen waar de ventilatie centraal geregeld is. Ook het warmteverlies bij decentrale ventilatiesystemen is lager dan bij een centraal ventilatiesysteem.

Lees meer

Artikel: 'Eigenzinnigheid brengt ClimaRad naar innovatieve ventilatie-oplossingen'

31-05-2018

Terwijl ventilatiefabrikanten in de achterliggende decennia volop hun pijlen richtten op centrale systemen, koos ClimaRad haar eigen pad. Eigenzinnig werd verder gewerkt aan de doorontwikkeling van de decentrale ventilatie-units met WTW in de overtuiging dat de innovatie een eigen plaats zou verdienen. 

Lees meer

ClimaRad partner Care Concept

04-04-2018

ClimaRad is partner van het Care Concept: een methode waarmee gebouwconcepten voor wonen en zorg worden gecreëerd die toekomstbestendig zijn. Speciaal voor dit concept heeft ClimaRad de ClimaRad Care H1C ontwikkeld om decentraal te ventileren, maar ook om te verwarmen én koelen.

Lees meer

De tijd zal het (venti)leren

15-02-2018

In het artikel “De tijd zal het (venti)leren” van vakblad E&W Installatietechniek wordt woonhuisventilatie onder de loep genomen.

Lees meer

ClimaRad denkt mee met de klant

16-01-2018

ClimaRad denkt mee met de klant: van projectspecifieke oplossing Leyhoeve Groningen naar standaard product

Lees meer

12,5 jarig jubileum ClimaRad

01-10-2017

Afgelopen weekend, op 1 oktober 2017, bestond ClimaRad 12,5 jaar! Dit jubileum hebben wij samen met het personeel en de partners gevierd in Maastricht en Valkenburg.

Lees meer

Kies de ClimaRad Smart+ Solution

05-09-2017

voor de beste EPA/EPC-score. Adviesbureau Nieman heeft twee nieuwe VLA gelijkwaardigheidsverklaringen opgesteld voor ClimaRad.

Lees meer

Met ClimaRad geen tochtklachten in flatgebouwen

12-06-2017

In flatgebouwen komen comfortklachten over tocht bij natuurlijke toevoerroosters of klepramen veel voor. In de praktijk resulteren deze in het dichtzetten of zelf afplakken van roosters; met als gevolg vocht- en/of schimmelproblemen en een ongezond binnenklimaat.

Lees meer

Rick van der Graaf en Woonvisie over energiebesparing Spuistraat Ridderkerk: meer dan twee keer zo groot als berekend

09-06-2017

In Corporatiebouw uitgave juni 2017 vertelt Rick van der Graaf, directeur van Energievisie uit Poortugaal over de reductie van energieverbruik in het project “Spuistraat” Ridderkerk. 

Lees meer

Gezonde leefomgeving dankzij High Air Flow filters

23-05-2017

Miljoenen mensen in Europa hebben last van chronische aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, bronchitis en COPD. Voor die mensen, maar in principe voor iedereen, is het extra belangrijk een binnenklimaat te scheppen met een optimale luchtvochtigheid en zonder vervuiling, stof en huisstofmijten. ClimaRad kan daar een belangrijke rol in spelen.

Lees meer

BENG vervangt de EPC

20-04-2017

Alle nieuwe gebouwen moeten vanaf 1 januari 2021 bijna energieneutraal zijn (BENG). Dit vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD. De voorgenomen BENG-eisen gelden alleen voor nieuwbouw. Het beleid voor zeer energiezuinige bestaande gebouwen is nog in ontwikkeling.

Lees meer

Nieuw: ClimaRad Smart+ Solution

20-04-2017

Ter uitbreiding op de ClimaRad Smart Solution brengen wij een nieuwe variant op de markt: de ClimaRad Smart+ Solution. De Smart+ Solution houdt in dat de basis Smart Solution wordt uitgebreid middels één of meerdere draadloze CO2-sensoren in de slaapkamers.

Lees meer

Projectspecifieke oplossing: ClimaRad Comfort Solution in De Leyhoeve Groningen

17-03-2017

Op het Europapark in Groningen wordt, in opdracht van Zorglandschap De Leyhoeve, een luxe wooncomplex gebouwd met in totaal 210 appartementen en 84 zorgsuites voor senioren. 

Lees meer

Bekijk hier de tafelsessies van ClimaRad op de BouwBeurs 2017

21-02-2017

Van 6 t/m 10 februari stond ClimaRad samen met BRON|TECHNOLOGIE, Radson en MediluX op de BouwBeurs, verenigd in het platform Decentraal.nu.

Lees meer

Column Hans Velten: ‘Twee jaar na Monicair is er nog niks veranderd’

01-02-2017

Hans Velten, CCO van AWL Techniek, verliet twee jaar geleden vanuit een gelijke functie ClimaRad. Retrospectief en vooruitblikkend geeft hij in onderstaande column zijn visie op de ventilatie-industrie van vandaag.

Lees meer

Decentraal centraal gesteld op BouwBeurs 2017

30-01-2017

Op de BouwBeurs 2017, dé vakbeurs om je vakkennis te vergroten, centraal in Nederland, verenigen zich vier eigentijdse ondernemers in www.decentraal.nu. ClimaRad neemt hierin het voortouw en heeft partners met dezelfde visie om zich heen verzameld. Samen met MediluX, Radson en BRONlTECHNOLOGIE staan zij op stand C.084 in hal 7.

Lees meer

Camelot Campus Delft in voormalig TNO kantoor

02-01-2017

Delft wordt na Eindhoven, Arnhem, Enschede en Amsterdam de vijfde studentenstad met een zgn. Camelot Campus. Daarvoor wordt een leeg kantoorgebouw dat voorheen in gebruik was bij TNO omgebouwd tot een studentencomplex.

Lees meer

Eerste vier Nul op de Meter woningen in Twente afgeleverd

15-12-2016

Nauwe samenwerking partners zorgt voor woonplezier zonder energierekening

Eind november is Plegt-Vos gestart met de Nul op de Meter upgrade van vier woningen aan de Rembrandtstraat in Vriezenveen. Het gaat om de eerste vier eengezinswoningen in Twente die door een woningcorporatie energetisch worden verbeterd naar volledig Nul op de Meter (NOM).

Lees meer

NOM woningen Vriezenveen: maximale energiebesparing

06-12-2016

In Vriezenveen zijn vier woningen van woningcorporatie Mijande Wonen energetisch verbeterd naar Nul op de Meter. Dit is een primeur voor Twente. De ClimaRad ventilatie-units zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Lees meer

Beter op de Meter is schaalbaar energetisch renoveren

02-11-2016

Met de kant-en-klare pakketten van BETER OP DE METER kunnen corporaties in korte tijd en voor een betaalbare prijs de energieprestatie van hun woningvoorraad verbeteren.

Lees meer

Wetgeving LBK aangescherpt

01-11-2016

Per 1 januari 2016 moeten ventilatiesystemen voldoen aan de eisen die voortkomen uit de Europese ErP-verordening voor ventilatie-eenheden. Deze richtlijnen zijn in het leven geroepen om in 2025 het jaarlijkse energiegebruik in Europa met 45% terug te brengen

Lees meer

ClimaRad beursnieuws

08-10-2016

Als onderdeel van de marketingstrategie, neemt ClimaRad regelmatig deel aan vakbeurzen. Zo waren wij onlangs te vinden op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. Een mooie beurs met thema’s die heel goed aansluiten op de decentrale ventilatie-oplossingen van ClimaRad. Wij ontvingen op onze stand veel bekenden, maar ook nieuwe relaties en kunnen spreken van een geslaagd evenement.

Lees meer

Geluidwerend ventileren

15-09-2016

Bij de bouw van geluidgevoelige gebouwen, zoals woningen, is de wet geluidhinder van toepassing. Op basis van een akoestisch onderzoek kan de geluidbelasting op de gevels worden bepaald. Als de berekende geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde (48 dB*), dan wel de maximaal toelaatbare waarde (63 dB voor woningen in stedelijk en 53 dB voor woningen in buitenstedelijk gebied) komt, zal bekeken moeten worden welke geluidbeperkende maatregelen toegepast kunnen worden. 

Lees meer

Rick van der Graaf over decentrale ventilatie

13-09-2016

In de september 2016 uitgave van Corporatiebouw staat in de rubriek “Close-up” een artikel over Rick van der Graaf, directeur van Energievisie uit Poortugaal. In een interview vertelt de heer Van der Graaf over de voordelen van decentrale ventilatie en over zijn inmiddels jarenlange samenwerking met ClimaRad. Ook doet hij uit de doeken waarom ClimaRad ventilatie-oplossingen regelmatig worden geadviseerd aan relaties bij projecten.

Lees meer

ClimaRad tekent intentieverklaring BETER OP DE METER

31-05-2016

Op 25 mei jl. heeft ClimaRad de intentieverklaring getekend voor het concept BETER OP DE METER. Het betreft de toepassing van de ClimaRad Smart Solution in renovatieprojecten: een decentrale WTW-unit in de woonkamer met afzuiging in de ‘natte ruimtes’.

Lees meer

De ClimaRad Comfort Solution toegepast in project De Leyhoeve

27-05-2016

De opdrachtgever van het project De Leyhoeve heeft gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution. Deze ventilatie-oplossing bestaat uit de ClimaRad Sensa, geplaatst in de woonkamer en slaapkamer, in combinatie met een ClimaRad Fan of ClimaRad MaxiBox voor afzuiging in de ‘natte ruimtes’. Deze oplossing zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in alle ruimtes.

Lees meer

ClimaRad optimaliseert haar decentrale WTW-unit in project Rijnsingel van Woonvisie

12-05-2016

In Ridderkerk zijn recent 324 appartementen van woningcorporatie Woonvisie gerenoveerd. De labelsprong was groot: van F naar maar liefst A. De toepassing van de ClimaRad Smart Solution speelde een doorslaggevende rol in deze duurzame winst. Graag geven wij u de details.

Lees meer

Delto en ClimaRad werken samen voor betere scores!

29-04-2016

ClimaRad en de ontwikkelafdeling van Delto hebben de handen ineen geslagen om de invoer van de kwaliteitsverklaring van een ventilatiesysteem mogelijk te maken in EPAview. Tot voorheen was het alleen mogelijk om voor een ventilatiesysteem een kwaliteitsverklaring in te vullen bij ‘WTW’ en niet bij ‘ventilatie’.

Lees meer

Energiegebruik ventilatie-eenheden aan banden

28-04-2016

De nieuwe Europese eisen aan het energiegebruik van ventilatie-eenheden hebben ingrijpende gevolgen voor de utiliteitsmarkt. Vooral bij vervanging komen installateurs voor complexe uitdagingen te staan.

Lees meer

ClimaRad Smart Solution toegepast in monumentaal complex Het Kremlin

05-04-2016

Het monumentale complex Het Kremlin in Gorinchem wordt op dit moment grootschalig gerenoveerd. Slechte ventilatie was in dit gebouw het grootste probleem, er ontstonden veel schimmel- en vochtproblemen. Om dit in de toekomst te voorkomen en de bewoner meer comfort te bieden, wordt in 236 appartementen de Smart Solution van ClimaRad toegepast.

Lees meer

Radson en ClimaRad slaan in het voorjaar 2016 de handen ineen

05-01-2016

ClimaRad gaat vanaf heden de ClimaRad WTW-toestellen voorzien van Radson-radiatoren van het type Integra. Deze nieuwe ClimaRad-toepassing zal van 2 t/m 5 februari 2016 officieel voorgesteld worden op de Radson-stand tijdens de VSK-beurs in Utrecht.

Lees meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.
Namens ClimaRad neemt Marc Pouw deel aan de Maratona, onze Commercieel Technisch Adviseur Midden Nederland. 

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

De ClimaRad Care/Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit een warmtepomp, centrale opwekking of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan ook als tussen- oplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLT-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt.

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Projecten

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube