Swetterhage Zoeterwoude | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Vernieuwde zorglocatie Swetterhage Zoeterwoude

Omvang Twee woongebouwen (fase 3) - 90 ClimaRad Care H1C units

Opdrachtgever Gemiva SVG Groep

Architect Kokon Architectuur & Stedenbouw B.V., EM interieur-architecten

Adviesbureau Sweegers en de Bruijn

Installateur Verstappen van Amelsvoort BV

Oplevering Mei 2021

 

Actief koelen, verwarmen en ventileren in toekomstbestendig zorgcomplex

De vernieuwde zorglocatie Swetterhage van Gemiva-SVG Groep biedt ruimte aan verstandelijk beperkte cliënten. Het is van groot belang dat zij zich veilig voelen en in een gezonde en comfortabele omgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Om dit te realiseren, koos men voor het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad inclusief MultiControl GBS-systeem. Op deze manier kunnen de WTW-units op afstand worden geregeld en is het binnenklimaat van het hele gebouw inzichtelijk. Ook was het van belang dat naast ventilatie met snelheid verwarmd en gekoeld kon worden, vloerverwarming/-koeling heeft namelijk een trage werking. De ClimaRad Care unit regelt dit automatisch per vertrek in combinatie met afzuiging in de badkamer.

Gezondheid en veiligheid

“In de zorg staan veiligheid en gezondheid voorop, omdat we te maken hebben met kwetsbare doelgroepen”, stelt Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad. “Decentraal betekent ventileren, verwarmen en koelen per ruimte. Omdat de lucht niet wordt verspreid over verschillende vertrekken, verhoogt dit de veiligheid. Daarnaast zijn onze units zeer geschikt voor deze specifieke doelgroep qua molest cliënten moeten te allen tijde worden beschermd. Door middel van sensoren werken de WTW-units automatisch en wordt in de zorgkamers en overige ruimtes een gezond binnenklimaat gerealiseerd met de benodigde hoeveelheid ventilatie. De hoge snelheid waarmee verwarmd en gekoeld kan worden, geeft de bewoners en medewerkers een aangenaam gevoel, met name bij zeer hoge en lage temperaturen.” De installatie draagt ook bij aan de toekomstbestendigheid van het gebouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland

ClimaRad maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en maximaal gebruikersgemak. Door te bevestigen via de button gaat u akkoord met dit gebruik, hierbij worden geen persoonsgegevens verzameld. Lees meer over het gebruik van cookies in onze privacyverklaring.