Woon-zorgcomplex De Klepperwei te Rhoon | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw woon-zorgcomplex
'De Klepperwei' te Rhoon

Omvang 60 zorgkamers en 12 appartementen

Opdrachtgever Argos Zorggroep

Architect Lengkeek Architecten en ingenieurs bv

Adviesbureau Bordewijk De Adviseurs locatie Apeldoorn

Aannemer BM van Houwelingen

Installateur Werkendamse Verwarmings Industrie

Oplevering Oktober 2023

 

Het voormalige woonzorgcomplex De Klepperwei te Rhoon is vervangen voor nieuwbouw. Het biedt een warm thuis voor 60 ouderen met dementie en 12 ouderen die, samen of alleen, zelfstandig willen blijven wonen met zorg aan huis. Alle bewoners beschikken over een eigen kamer met eigen sanitair.

Het pand is vormgegeven volgens de Care Concept methode. Een belangrijk aspect hierin is flexibiliteit en levensloopbestendigheid. Decentrale installatietechniek is hierin de sleutel. Het gebruik van natuurlijke materialen en incidenteel een verrassend groen accent maakt het woonzorggebouw eigentijds, duurzaam en comfortabel.

Type klimaatbeheersing

Zowel de zorgkamers als de gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van ClimaRad Sensa H2X ventilatie-units met warmteterugwinning. Deze units zijn tevens uitgerust met ClimaRad Modbus modules ten behoeve van het geïnstalleerde Priva gebouwbeheersysteem. Hiermee kunnen de units op afstand worden gevolgd en eventuele bijzonderheden kunnen worden uitgelezen. Ook kan er voldaan worden aan de individuele behoeftes van bewoners en medewerkers.

De Sensa H2X unit is een goede combinatie met de vloerverwarming die in het zorggebouw is toegepast en is draadloos verbonden met de B-Fans in de ‘natte ruimtes’, zodat toevoer en afvoer van lucht overal in balans zijn.

Vraaggestuurd ventileren per ruimte is van groot belang in de zorg, omdat op deze manier veiligheid en comfort worden gewaarborgd: lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes en is altijd voorverwarmd. De installatie draagt daarnaast bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.

Lees hier het artikel over de Klepperwei te Rhoon in Bouwen aan de Zorg. 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Klaas Geugjes
Projectmanager West-Nederland