Woonzorgcomplex Klepperwei te Rhoon heeft vraaggestuurde ventilatie toegepast - Bouwen aan de Zorg | ClimaRad Skip to main content

Artikel Bouwen aan de Zorg 'Klepperwei te Rhoon: Vraaggestuurde ventilatie'

Opdrachtgever Argos Zorggroep heeft voor de vervangende nieuwbouw van zorgproject Klepperwei opnieuw gekozen voor het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is met haar decentrale klimaatoplossingen. De locatie is een warm thuis geworden voor ouderen met dementie en ouderen die, samen of alleen, zelfstandig willen blijven wonen met zorg aan huis. In het verleden heeft Argos Zorggroep al ervaring opgedaan met het ClimaRad systeem, onder andere bij zorginstelling Breede Vliet te Hoogvliet.

Lees hier het artikel: 'Klepperwei te Rhoon  - Bouwen aan de Zorg - editie december 2023'

Vraaggestuurd ventileren

Zowel de zorgkamers als de gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van ClimaRad Sensa H2X ventilatie-units met warmteterugwinning. Deze units zijn uitgerust met Modbus modules ten behoeve van het geïnstalleerde Priva gebouwbeheersysteem, zodat de units op afstand kunnen worden gevolgd, eventuele bijzonderheden kunnen worden uitgelezen en voldaan kan worden aan de individuele behoeftes van bewoners en medewerkers. De Sensa H2X unit is een goede combinatie met de vloerverwarming die in het zorggebouw is toegepast.

Decentrale ventilatie van ClimaRad betekent een gezond en comfortabel binnenklimaat, dat automatisch per ruimte geregeld wordt van verschillende sensoren als CO2, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. De Sensa units zijn draadloos verbonden met de B-Fans in de ‘natte ruimtes’, zodat toevoer en afvoer van lucht overal in balans zijn.  

'Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar'

Vraaggestuurd ventileren per ruimte is van groot belang in de zorg, omdat op deze manier veiligheid en comfort worden gewaarborgd: lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes en is altijd voorverwarmd. De installatie draagt daarnaast bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Klaas Geugjes
Projectmanager West-Nederland