Home »
»

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

MarktWerken, Renovatie,
OmvangGehele pand
ArchitectVan Pelt Architecten BV
AdviesbureauGaljema B.V. Technisch Adviesbureau, Alko Lok Calculatiebureau
AannemerWitte Bouw & Aannemersbedrijf B.V.
InstallateurKuijpers Installaties Utrecht B.V.
OpleveringApril 2021

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

Kantoorpand Katwijk

Dit bestaande pand uit de jaren 80 is in 2013 op de begane grond voorzien van het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad. Kort geleden zijn ook de tweede en derde verdieping volledig gemoderniseerd. Er is een nieuwe indeling van kantoren gerealiseerd waarbij de opdrachtgever streefde naar comfort en duurzaamheid per vertrek. Ook de vrije indeelbaarheid van de ruimten speelde een belangrijke rol in dit project (toekomstbestendigheid). De kantoren zijn voorzien van ClimaRad Care H1C en ClimaRad 2.0 ventilatie-units.

Type klimaatbeheersing

Per verdieping zijn alle vertrekken voorzien van de ClimaRad Comfort Solution. Dit betekent in alle ruimtes een ClimaRad ventilatie-unit met ingebouwde sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit en een warmteterugwinning systeem dat de warmte uit de ruimtes hergebruikt en met deze warmte de frisse, toegevoerde lucht voorverwarmt. Comfortabele en energiezuinige ventilatie dus voor een aangenaam en gezond werkklimaat.

Er kan nu geventileerd worden naar de behoefte van de gebruiker. En mocht in de toekomst een andere indeling van de ruimtes gewenst zijn, dan past het systeem zich daar moeiteloos op aan. Op de tweede en derde verdieping zijn de ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd, waarmee naast ventilatie ook verwarmd en gekoeld kan worden.

In meerdere kantoorpanden is het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad al toegepast:

1. Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie. Lees meer.
2. Transformatie Rijksmonument Mariënburg klooster Den Bosch naar kantooromgeving. Lees meer.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden