Kalenderweg Almere | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw woonzorggebouw Carebeek Kalenderweg te Almere

Omvang 38 zorgstudio’s

Opdrachtgever Carebeek

Architect Lengkeek architecten en ingenieurs bv

Adviesbureau Adviesburo J. van Toorenburg B.V.

Aannemer Aannemersbedrijf Groothuis    

Installateur Scheer en Foppen Installatietechniek B.V.

Oplevering Februari 2022

 

Care concept

Midden in het park aan de Kalenderweg in Almere is in opdracht van zorginstelling Carebeek een nieuw woonzorggebouw met 38 zorgstudio’s gerealiseerd. Het gebouw is bedoeld als kleinschalige woonvorm voor mensen met een psychogeriatrische aandoening, dus zal ‘24-uurs zorg’ worden geleverd. Daarnaast is er in het gebouw een ontmoetingsruimte. Over de indeling van het gebouw is met alle belanghebbenden goed nagedacht, in combinatie met het Care Concept.

Type klimaatbeheersing

Bij deze nieuwbouw is voor de zorgstudio’s gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution. Deze oplossing bestaat uit de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de leefruimte gecombineerd met de ClimaRad B-Fan voor afzuiging in de badkamer. Deze verschillende componenten zijn draadloos met elkaar verbonden en zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Daarnaast is er in een aantal zorgstudio’s gekozen voor de ClimaRad Ventura V1C vanwege een te lage borstwering, een verticale unit was wel toepasbaar. De centrale ontmoetingsruimte is ook voorzien van de Care H1C ventilatie-units.

De toegepaste klimaatunits hebben sensoren die constant de luchtkwaliteit meten. Op basis daarvan wordt de benodigde hoeveelheid ventilatie bepaald. Doordat het ingebouwde warmteterugwinning systeem de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt om de toegevoerde schone lucht van buiten voor te verwarmen, is de leefomgeving comfortabel, zonder tocht en wordt bovendien een forse energiebesparing bereikt. In de appartementen is er niet gekozen voor vloerverwarming, omdat dit tijdig onvoldoende verwarmd en afkoelt. De convector in de ClimaRad units zorgt voor actieve verwarming/koeling, zodat met snelheid het juiste klimaat kan worden behaald.  

Care Concept

De ClimaRad Care H1C is onderdeel van het Care Concept. Als partner van het Care Concept is dit product ontwikkeld om decentraal te kunnen ventileren, verwarmen én koelen en wordt al in meerdere projecten van het Care Concept toegepast. De decentrale unit past perfect in het gedachtegoed van het Care Concept: de toepassing maakt het gebouw toekomstbestendig.

Bekijk ook het project "Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld" waar het Care Concept is toegepast.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur