Tharah Elim Barneveld | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

Omvang 27 zorgkamers en huiskamers, kantoren en activiteitenruimtes

Opdrachtgever Zorggroep Sirjon

Architect Lengkeek architecten en ingenieurs B.V.

Adviesbureau Adviesburo J. van Toorenburg B.V.

Aannemer Hardeman Bouwbedrijf

Installateur Campus Installatietechniek B.V.

Oplevering Juli 2018

 

Uitbreiding

De nieuwe zorginstelling Tharah is vastgebouwd aan het bestaande zorgcentrum Elim dat in een groene en rustige wijk van Barneveld ligt. De nieuwbouw biedt woonruimte aan cliënten met een verstandelijke beperking. De kamers van de bewoners zijn verdeeld over drie groepen. Behalve deze woonfunctie heeft het gebouw ook ruimte voor dagbesteding

Type klimaatbeheersing

Voor de klimaatbeheersing is bij deze nieuwbouw gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution. Deze oplossing bestaat uit de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor afzuiging in de badkamer, keuken en het toilet. Deze verschillende componenten zijn draadloos met elkaar verbonden. De ClimaRad Care H1C is onderdeel van het Care Concept, speciaal ontwikkeld voor projecten in de zorg die toekomstbestendig gebouwd worden. Het toestel ventileert, verwarmt en koelt decentraal per ruimte.

De ClimaRad B-Fan is onderdeel van het flexibele sanitair. De badkamer heeft een draaiwand met wastafel, zodat deze beter toegankelijk is voor de cliënt en het personeel. Daarnaast kan de badkamer kleiner worden uitgevoerd, zodat de cliënten meer woongenot hebben in verband met de bespaarde ruimte. 

De ventilatie-units hebben sensoren die constant de luchtkwaliteit meten. Op basis daarvan wordt de hoeveelheid ventilatie bepaald. Doordat het ingebouwde warmteterugwinning systeem de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt om de toegevoerde schone lucht van buiten voor te verwarmen, is de leefomgeving comfortabel, zonder tocht en wordt bovendien een forse energiebesparing bereikt.

Bekijk ook het project "Renovatie verpleeghuis Het nieuwe Feithenhof Elburg" waar het Care Concept is toegepast.

Henry Vos, Technische Dienst-Vastgoed Sirjon Zorggroep, vertelt

Bij dit project zat ik in de werkgroep nieuwbouw en was ik de schakel tussen het bouwteam (de aannemer), overige betrokken partijen en onze zorgmedewerkers. De uitdaging binnen dit project was om een gebouw neer te zetten dat óók voldoet aan de wensen van de mensen op de werkvloer. Het ging dus niet alleen om de afwerking en het functionele gebruik, maar er is ook gekeken naar de wensen van de medewerkers van het zorggebouw. De aanleiding om te kiezen voor de klimaatoplossing van ClimaRad was de ombouwbaarheid en de besparing van het bouwvolume en de daarbij komende kostenbesparing. De besparing mocht natuurlijk niet ten koste gaan van de functionaliteit, en daarom was ClimaRad de perfecte oplossing voor ons.

Er is gekozen voor de units van ClimaRad, omdat dit systeem kan ventileren, koelen en verwarmen. Dit maakt het een mooi product. Onze ervaringen met ClimaRad zijn goed, het is een mooi werkbaar systeem en bij vragen en eventuele problemen worden we keurig ondersteund en geholpen. Inmiddels is het project al even afgerond en constateren wij tevreden gebruikers en medewerkers. ClimaRad heeft inmiddels ook toestellen die door het dauwpunt heen kunnen koelen, dit gaan we op toekomstige werken bekijken aangezien dit een goede oplossing zou zijn i.v.m. condensvorming.

Henry Vos | Technische Dienst-Vastgoed medewerker Sirjon Zorggroep

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur