De Bunterhoek fase 2 Nunspeet | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw KSW De Bunterhoek te Nunspeet

Omvang 26 appartementen

Opdrachtgever WZU Veluwe

Architect Lengkeek architecten en ingenieurs bv

Adviesbureau Adviesburo J. van Toorenburg B.V.

Aannemer Prins Bouw    

Installateur Gijsbertsen BV

Oplevering September 2022

Care concept

Het voormalige woonzorggebouw De Oude Bunterhoek heeft plaats gemaakt voor een mooie beleeftuin en vormt het terrein van fase 2 van De Bunterhoek. De stijl en het materiaal zijn hetzelfde als het gebouw dat in 2020 is opgeleverd, de Nieuwe Bunterhoek (fase 1). Het nieuwe zorgcomplex bestaat uit 26 appartementen verdeeld over twee afdelingen voor bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag. Comfortabel wonen staat in dit gebouw voorop, met de mogelijkheid om anderen te ontmoeten of zich juist even terug te trekken. Daarnaast heeft het gebouw extra ruimte om zorg en ondersteuning te bieden aan ouderen in Nunspeet. De Bunterhoek is gerealiseerd in samenwerking met het Care Concept.

Fotografie: Robert Koelewijn

Type klimaatbeheersing

Voor dit project is gekozen voor de klimaatunits van het type ClimaRad Care H1C in de woonkamer i.c.m. een ClimaRad B-Fan in de badkamer. Waar nodig zijn vanwege beperkte gevelruimte enkele ClimaRad Ventura V1C units geplaatst. In de gezamenlijke huiskamers zijn zowel Ventura als Care units geïnstalleerd. De kookeilanden zijn voorzien van K-Fans incl. 4-standenschakelaar en de overige natte ruimtes zijn voorzien T-Fans. De klimaatunits met WTW functioneren automatisch op basis van verscheidene sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) en regelen het klimaat per ruimte. Zo heeft de bewoner geen omkijken meer naar de benodigde ventilatie, verwarming en koeling en ontstaat een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Care Concept

ClimaRad is met haar decentrale klimaatoplossingen onderdeel van het Care Concept, ze passen perfect in het gedachtegoed van het Care Concept: de toepassing maakt het gebouw toekomstbestendig. Kijk voor meer informatie op: www.careconcept.nl.

Bekijk ook het project "Nieuwbouw woonzorggebouw Carebeek Kalenderweg te Almere" waar het Care Concept is toegepast.  

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur