Intergas en ClimaRad slaan handen ineen | ClimaRad Skip to main content

De noodzakelijke energietransitie: Intergas en ClimaRad slaan handen ineen

Ook in 2024 staan wij weer op de VSK! Je kunt ons vinden op standstand E.040 in hal 11.  Schrijf je gratis in voor VKS 2024!

Met het oog op 'klimaatneutraal 2050' is het belangrijk dat gebouweigenaren, en met name woningcorporaties, de juiste keuzes maken wat betreft het renoveren van hun woningbestand. Intergas en ClimaRad hebben samen een nieuw concept gerealiseerd waarbij zij deze woningeigenaren op weg helpen, met uiteindelijk gezonde en energiezuinige woningen.  

Bekijk onderstaande video voor het concept

Van 17 t/m 20 mei tonen Intergas en ClimaRad op de VSK beurs hun concept voor de hybride route naar aardgasvrij op stand 07.C050 (Intergas stand) en 07.E065 (ClimaRad). De nieuwe hybride warmtepomp van Intergas wordt daarbij gekoppeld aan de ClimaRad Vita voor lage temperatuur afgifte en decentrale ventilatie.

Kom langs op onze stands om het concept te bekijken of neem contact met ons op. Tijdens een afspraak kunnen wij het concept namelijk concreet toelichten op uw specifieke situatie.

Slim verduurzamen met ClimaRad en Intergas

De overstap naar duurzame energie gebeurt stapsgewijs. De belangrijkste stappen die Nederland wil zetten zijn onder andere zuiniger omgaan met energie, bestaande installaties aanpassen naar toekomstige wensen en het monitoren van de energietransitie. Het is daarom van belang te kijken naar de volgende factoren om dit te kunnen bewerkstelligen: 

  • Slim isoleren
  • De warmteopwekker optimaliseren
  • Decentraal ventileren met warmteterugwinning
  • Het afgiftesysteem optimaliseren naar lage temperatuur verwarming
  • Bewonersgedrag

Binnen dit concept wordt de warmteopwekker geoptimaliseerd door een HR of E Hybride warmtepomp van Intergas toe te passen. Bestaande woningen kunnen stapsgewijs worden verbeterd op weg naar 2050. Daarbij hanteren wij drie verschillende stappen:

Stap 1 – Isolatie (2022 - 2024) Isoleren & schachtvoorbereiding
Stap 2 – HR – Hybride (2024 - 2030)
Stap 3 – E – Hybride (2030 - 2050)

 

ClimaRad Vita afgiftesysteem

De toepassing van een hybride warmtepomp vraagt om een afgiftesysteem dat functioneert op lage temperatuur. Binnen dit concept wordt de nieuwe ClimaRad Vita H1C-S unit toegepast: een decentrale ventilatie-unit met convector om actief te kunnen verwarmen en (optioneel) koelen.

Deze unit is speciaal ontworpen voor lage temperatuur systemen in woningbouw. Dit toestel beschikt over een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten, zodat op individueel niveau een gezond binnenklimaat kan worden gerealiseerd. 

De ClimaRad Solutions worden als volgt toegepast in de drie eerder beschreven stappen: 

Stap 1 – ClimaRad Smart Solution (2022 - 2024)

  • Decentrale WTW + convectoren + Fans/MiniBox

Stap 2 – ClimaRad Smart+ Solution (2024 - 2030)

  • Decentrale WTW + convectoren + CO2-sensor + Fans/MiniBox

Stap 3 – ClimaRad Smart Supply Soltion (2030 - 2050) 

  • Decentrale WTW + convectoren + S-Fan(+) + Fans/MiniBox

Contact

We leggen u graag meer uit over ClimaRad

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland