Zein Childcare Den Haag | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Monumentaal: kinderdagverblijf Zein Childcare Den Haag

Omvang Gehele pand

Opdrachtgever Zein ChildCare Group

Architect Bureau Kroner Architecten

Adviesbureau Hofman Technisch Advies HTA

Installateur Technisch Buro TOM B.V., Verkaart Zuidwest B.V.

Oplevering 2014

 

Transformatie monumentaal pand

Aan het Josef Israelsplein in Den Haag staat het Renswoudehuis dat nu functie biedt aan kinderdagverblijf/BSO Zein Childcare, dat specifiek gericht is op de expat-doelgroep. Dit voormalige internaat van 2700 m² is een karakteristiek monumentaal gebouw dat werd gebouwd in de jaren ’20 van de 20e eeuw. In 2014 werd het pand verbouwd tot kinderdagverblijf en daarbij volledig gerenoveerd. Omdat het een pand betreft met een grote architectuur-historische waarde, was het van groot belang om tijdens de renovatie zo weinig mogelijk zichtbare veranderingen aan te brengen. De onopvallende muurroosters van ClimaRad voldoen goed aan deze wens. Bij het concept van Zein Childcare is duurzaamheid de basis.

In dit monumentale pand is de decentrale ventilatie-oplossing van ClimaRad toegepast om een gezond binnenklimaat te realiseren, daarnaast zorgen ook andere hightech duurzame installatietechnieken voor een uitstoot neutraal pand. De ruimtes worden verlicht door middel van zonnepanelen, water wordt verwarmd door zonnecollectoren, de vloeren worden door de aarde verwarmd en verse buitenlucht wordt per groep afzonderlijk toegevoerd en voorverwarmd.

Het gehele concept bestaat uit verschillende ruimtes voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, een centrale speelruimte, een orangerie in de tuin en een buitenspeeltuin. Daarnaast zijn er overige ruimtes voor nevenactiviteiten, zoals cursusruimtes, een bibliotheek en personeelsvoorzieningen.

ClimaRad Comfort

In het pand werd de ClimaRad Comfort Solution toegepast, uitgevoerd met ventilatie-units van het type ClimaRad Sensa Horizontaal en ClimaRad 2.0. In verband met de veiligheid van de kinderen is ervoor gekozen om de voedingskabels vanuit de muur in de units aan te sluiten, zodat er geen wandcontactdozen met stekkers op de muur zelf aanwezig zijn.

Dankzij deze ClimaRad ventilatie-oplossing kunnen de kinderen en het personeel van het kinderdagverblijf elke dag genieten van een comfortabel leefklimaat dat dankzij de zelfwerkende sensoren van de toestellen volledig automatisch wordt geregeld. Tocht (zoals bij mechanische ventilatie) is definttief verleden tijd. Dankzij het ingebouwde warmteterugwinning systeem wordt er namelijk geventileerd met voorverwarmde lucht wat zowel energiebesparing als comfort oplevert. 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Klaas Geugjes
Projectmanager West-Nederland

ClimaRad maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en maximaal gebruikersgemak. Door te bevestigen via de button gaat u akkoord met dit gebruik, hierbij worden geen persoonsgegevens verzameld. Lees meer over het gebruik van cookies in onze privacyverklaring.