Villa Verde Harderwijk | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde

Omvang 54 zorgstudio's, gemeenschappelijke ruimtes en kantoren

Opdrachtgever Re-Born BV

Architect Lengkeek architecten en ingenieurs bv

Adviesbureau Adviesburo J. van Toorenburg B.V.

Aannemer Prins Bouw

Installateur Gijsbertsen Installatiebedrijf B.V.

Oplevering April 2021

 

Project onderdeel van het Care Concept

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft zich in Harderwijk gevestigd in een prachtig woonzorggebouw dat is ontstaan uit de herontwikkeling van drie jaren 90 kantoorgebouwen. Een transformatie met een circulaire visie: maximale voorbereiding voor aanpasbaarheid in de toekomst. Het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad, binnen dit project onderdeel van het Care Concept, heeft 54 zorgstudio’s voorzien van een automatische klimaatregeling om te ventileren, verwarmen én koelen per zorgkamer met warmte-/koudeterugwinning. De plaatsing van de ClimaRad Care H1C en Ventura V1C units in combinatie met één warmtepomp per twee studio’s realiseert een gezond en comfortabel binnenklimaat voor bewoners en medewerkers in de zomer en winter.

Een circulaire manier van bouwen

Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad, licht toe waarom het decentrale gedachtegoed zo passend is: “Door het decentrale klimaatsysteem wordt de lucht niet verspreid via verschillende ruimten, wat de veiligheid verhoogd voor deze kwetsbare doelgroep. Specifiek aan dit project zijn de toegepaste muurdoorvoeren en roosters, die in samenspraak met de architect zijn ontworpen ten behoeve van het ClickBrick-systeem. Door deze circulaire manier van bouwen zijn de gevelstenen in de toekomst herbruikbaar. Decentraal betekent toekomstbestendig bouwen: het pand blijft flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand veranderd.

Publicatie vakblad Bouwen aan de Zorg
In het vakblad Bouwen aan de Zorg staat een uitgebreid artikel over de transformatie naar zorgcomplex Villa Verde. Lees hier het artikel. 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland

ClimaRad maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en maximaal gebruikersgemak. Door te bevestigen via de button gaat u akkoord met dit gebruik, hierbij worden geen persoonsgegevens verzameld. Lees meer over het gebruik van cookies in onze privacyverklaring.