Home »
»

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

Omvang285 studio's/appartementen
OpdrachtgeverB-right Urban Living
ArchitectBureau 070
AdviesbureauVIAC installatie adviseurs
AannemerNederlandse Bouw Unie
InstallateurBrabant Installatie Techniek
OpleveringJuni 2021

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

Om het project financieel haalbaar te maken is gekozen voor ons decentrale klimaatsysteem voor de ventilatie van 143 zelfstandige studentenstudio’s en 142 jongerenappartementen. Opdrachtgever B-right Urban Living, ontwikkelend aannemer Nederlandse Bouw Unie (NBU) en klimaatinstallateur Brabant Installatie Techniek waren enthousiast over onze units, waarmee decentraal en vraaggestuurd per ruimte geventileerd kan worden.

Hoog comfort, geen tocht en buitengeluid

Aan de selectie van de WTW-systemen werd een aantal randvoorwaarden gesteld: geschiktheid voor hoogbouwprojecten en eisen m.b.t. geluid in verband  met de ligging aan de A13. Alle ClimaRad WTW-units zijn standaard uitgevoerd met geluidwerende ventilatievoorzieningen om te voorkomen dat met de toe- en afvoer van lucht ook geluid van buiten naar binnen doordringt. Hierdoor kunnen de units zeer hoge geluidbelastingen aan. Dankzij een ingebouwde tegenstroom warmtewisselaar wordt de warmte uit de afgevoerde binnenlucht bovendien efficiënt benut om frisse buitenlucht voor te verwarmen. Hierdoor functioneert het ventilatiesysteem zeer energiezuinig en zijn tochtklachten niet aan de orde.

Sensa H2X/V2X

In Towercampus Pauwmolen zijn zowel Sensa WTW-units in horizontale (H2X) als verticale (V2X) uitvoering geplaatst. Alle units zijn just-in-time per verdieping aangeleverd en in de afbouwfase gemonteerd, waardoor beschadigingen werden voorkomen. Voor de montage van de plug-and-play units zijn een wandcontactdoos, twee gaten in de gevel én een ophangbeugel voldoende. Bovendien moet de regeling gekoppeld worden aan de ClimaRad B-Fan in de badkamer, die in een efficiënte ventilatie van de natte ruimtes voorziet. Intelligente sensoren meten continu de luchtkwaliteit in de woon-, slaap- en badkamers. De toe- en afvoer van lucht wordt automatisch geregeld op basis van vooraf bepaalde setpoints (CO2-waarden, temperatuur en relatieve vochtigheid). In de badkamers zijn bovendien bewegingsmelders toegevoegd.

Wij zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat en de samenwerking met de betrokken partijen!

In vakblad Installatie & Bouw is het gehele artikel te lezen van project Pauwmolen in Delft. Lees hier de publicatie.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden