Project Stoevelaar Goor Skip to main content

ClimaRad Smart

Renovatie 29 woningen Stoevelaar te Goor

Omvang 29 aanleunwoningen

Opdrachtgever Twinta / Carintreggeland

Aannemer Lammertink Vastgoedzorg

Installateur TGO technische installaties

Oplevering maart 2023

Zorg dichtbij

De 29 aanleunwoningen, gebouwd in 1972, zijn aangrenzend aan het zorgcomplex De Stoevelaar en liggen bij een bosrijk natuurgebied aan de rand van Goor. De renovatie moet o.a. zorgen voor een beter binnenklimaat en energiebesparing. Zo zijn de buitenmuren en vloeren geïsoleerd, is het glas en de dakbedekking vernieuwd en is de radiator in de woonkamer vervangen voor een Vita H1C-S WTW-unit van ClimaRad. Het zorgcomplex De Stoevelaar maakt binnenkort plek voor nieuwbouw.

Type klimaatbeheersing

Bij dit project heeft men gekozen voor de ClimaRad Smart Solution: warm wonen, fris slapen. De woonkamer, het warme vertrek, is voorzien van een ClimaRad Vita H1C-S. Dit toestel is een decentrale ventilatie-unit inclusief convector. Dit toestel heeft een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Voor de ventilatie-unit zit een convector inclusief (eventueel aanvullende) fan cassettes, waarmee kan worden verwarmd. Daarnaast heeft de unit de functie zomernachtventilatie.

De Vita H1C-S is speciaal ontworpen voor de woningbouw en is uitermate geschikt voor lagere borstwering. In de natte ruimtes is de ClimaRad B-Fan geïnstalleerd voor afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid, de slaapkamers zijn voorzien van raamroosters. De opdrachtgever heeft gekozen voor ClimaRad omdat de radiatoren teveel capaciteit hadden en er energie bespaard kon worden door het toepassen van een convector.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland