Siers Oldenzaal | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Renovatie bedrijfspand Siers in Oldenzaal

Omvang 16 ClimaRad Care H1C units

Opdrachtgever Siers Groep Oldenzaal BV

Adviesbureau RW bouwinzicht

Aannemer van Benthem's

Installateur Loohuis

Oplevering Oktober 2022

Een fijne werkomgeving

Het oude gedeelte van het hoofdkantoor van Siers heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen de buitenkant van het pand, maar ook de binnenkant heeft een nieuw jasje gekregen. De verbouwing stond in het teken van duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

Type klimaatbeheersing

Voor de kantooromgeving is gekozen voor het toepassen van ClimaRad Care H1C units. Deze klimaatunits hebben sensoren die constant de luchtkwaliteit meten. Op basis daarvan wordt de benodigde hoeveelheid ventilatie bepaald. Doordat het ingebouwde warmteterugwinning systeem de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt om de toegevoerde schone lucht van buiten voor te verwarmen, is de werkomgeving comfortabel, zonder tocht en wordt bovendien een forse energiebesparing bereikt. De convector in de ClimaRad units zorgt voor actieve verwarming, zodat met snelheid het juiste klimaat kan worden behaald. 

De doorvoeren voor luchttoevoer en -afvoer zijn esthetisch verwerkt achter de gevelbekleding. Hierdoor zijn er aan de buitenzijde geen roosters zichtbaar. De units zijn door middel van de ClimaRad Communicatiemodule aangesloten op een extern GBS-systeem. Hierdoor staan ze met elkaar in verbinding en kunnen zo centraal op afstand worden aangestuurd.

Het hoofdkantoor van Siers is vernieuwd en volledig van het gas af, het doel van de verbouwing was het G-label upgraden naar A++++ label. Namens Siers was Robin Blokhuis de opdrachtgever en Rob Westerhof van RW Bouwinzicht is ingehuurd als bouwadviseur voor de verbouwing.

Robin Blokhuis vertelt: “Omdat er weinig ruimte was tussen het systeemplafond en de constructieve vloer/plafond was een centraal systeem niet mogelijk en is er gezocht naar een alternatief. Loohuis Installatietechniek heeft ons gewezen op de producten van ClimaRad.”

Daarnaast is gekozen voor ClimaRad vanwege de warmteterugwinning (WTW) in de klimaatunit. Directe en dus korte aanvoer van ‘frisse’ buitenlucht, geregeld per individuele ruimte. Daarnaast wordt er op lage temperatuur verwarmd. Een bijkomend voordeel is dat er in de zomer gekoeld water door de units kan stromen, zodat de warme buitenlucht gekoeld de ruimtes binnenkomt.   

Naast de ClimaRad units hebben we ook de ClimaRad Communicatiemodule in combinatie met een extern gebouwbeheersysteem toegepast. Het gebouwbeheer wordt uitgevoerd door Loohuis, wij laten het inregelen graag aan de experts over. De koude periode zijn wij goed doorgekomen en zijn erg benieuwd naar de ervaringen tijdens de warme periode.

Robin Blokhuis van Siers Groep | Rob Westerhof van RW Bouwinzicht

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland