Sein Zwolle | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Renovatie twee SEIN locaties Heemstaete en Fonteinkruid te Zwolle

Omvang Kantoorruimtes, onderzoeksruimtes en 63 zorgwoningen

Opdrachtgever SEIN (Stichting Epilepsie Instelingen Nederland)  

Adviesbureau Adviesburo J. van Toorenburg B.V.

Installateur Hulstflier Installateurs Elburg 

Oplevering Maart 2022

Oplossing warmteprobleem 

SEIN heeft verschillende poliklinieken en zorglocaties door het hele land voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met epilepsie en slaapstoornissen. Op één van de grotere locaties van SEIN (bestaande uit de gebouwen Heemstaete en Fonteinkruid) in Zwolle, bleken medewerkers en langdurig verblijvende cliënten enkele jaren geleden een warmteprobleem te ervaren. Na een onderzoek heeft men er voor gekozen de uitvalzonwering die handmatig bediend moest worden te vervangen voor automatische screens, in combinatie met het vervangen van de radiatoren door klimaatunits van ClimaRad.

Type klimaatbeheersing

Bij de keuze voor ventilatie-oplossingen voor de locaties werd rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder de beperkte hoogte van de plafonds. Er is daarom besloten om te kiezen voor decentrale ventilatie, waarbij de toevoer en afvoer direct door de gevel plaatsvindt, ofwel de ClimaRad Comfort Solution.

De locatie Heemstaete is voorzien van ClimaRad Care H1C units in de slaapkamers waar cliënten (soms meerdere nachten) verblijven en ClimaRad Ventura V1C units voor de gemeenschappelijke ruimtes. In de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst voor de afzuiging. In de zorgappartementen van locatie Forteinkruid zijn ClimaRad Ventura V1C units geïnstalleerd i.c.m. ClimaRad B-Fans voor afzuiging in de badkamers.

De WTW-units (warmteterugwinning) in de woonkamers en slaapkamers en de afzuigcomponenten staan draadloos met elkaar in verbinding, zodat de toevoer en afvoer van lucht optimaal op elkaar worden afgestemd. Door middel van verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) wordt de binnenluchtkwaliteit in de woningen gemeten en hier wordt de benodigde ventilatie automatisch op aangepast. 

Een ander voordeel van de gekozen oplossing is dat de bewoners en medewerkers tijdens de installatie in het gebouw konden blijven wonen en werken. Hierdoor werd de installatie zonder problemen en met minimale overlast uitgevoerd, wat heeft bijgedragen aan het comfort en welzijn van de mensen die er verbleven. 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur