Opus Nijmegen | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Lopend project: transformatie Opus gebouw naar hotel 'The Rebyl' te Nijmegen

Omvang 97 hotelkamers

Opdrachtgever Lingotto Ontwikkeling BV 

Architect Kenti & Partners

Adviesbureau Traject Adviseurs en Managers BV

Aannemer Van de Klok

Installateur Van Delft Installatie b.v.

Oplevering medio 2024

 

Lopend project

In Nijmegen realiseert Lingotto Ontwikkeling BV een nieuw viersterren hotel genaamd 'The Rebyl' in het monumentale Opus gebouw. Dit pand uit 1922 was voorheen een oude meisjesschool waar jarenlang de Modevakschool gehuisvest was. Nadien hebben diverse instanties en bedrijven hun intrek genomen in het gebouw. De transformatie is in volle gang en het hotel hoopt midden 2024 haar deuren te openen. Naast de 97 hotelkamers komen er in het complex vergaderruimtes, een café-restaurant en een luxe sportschool. 

Het gebouw ondergaat een verduurzamingstraject waarbij nieuwe isolatie, zonnepanelen en duurzame installaties worden geïmplementeerd. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan het bevorderen van de biodiversiteit. Aan de achterzijde wordt een gedeelte nieuwbouw gerealiseerd met een moderne uitstraling, deze nieuwbouw is vanaf de voorzijde niet zichtbaar.    

Projectontwikkelaar: Lingotto
Impressies: CIIID

Type klimaatbeheersing

Voor het creëren van een comfortabel en gezond binnenklimaat wordt er gebruik gemaakt van ClimaRad Ventura V1C-C en ClimaRad Care H1C-C units i.c.m. ClimaRad B-Fans in de badkamers. Met deze WTW-units kunnen de hotelgasten de kamers naar wens verwarmen en koelen. Doordat de units door het dauwpunt heen kunnen koelen, zorgt dit in de zomer voor een aangename temperatuur en is bijvoorbeeld airconditioning niet nodig. De buitenroosters t.b.v. de decentrale doorvoeren zijn esthetisch mooi weggewerkt waardoor dit bijna niet terug te zien is in de buitengevel van dit monumentale pand.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland