Landlaan Onstwedde | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw zorgcomplex Landlaan te Onstwedde

Omvang 24 zorgappartementen

Opdrachtgever De Zijlen Tolbert

Architect B+O Architectuur

Adviesbureau Willems Technisch Adviesbureau

Aannemer Brands Bouwgroep

Installateur ITBB Klimaattechniek Groningen / Heerenveen

Oplevering Maart 2017

 

Nieuwbouw

Aan de Landlaan in Onstwedde werd in opdracht van Zorginstelling De Zijlen een nieuw zorgcomplex gebouwd dat in totaal 24 appartementen bevat. B+O Architectuur en Interieur heeft het ontwerp gemaakt, bestaande uit twee vleugels met elk tien kamers en een gezamenlijke woonkamer. Het gebouw vervangt het verouderde complex “De Woldstee” dat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe zorgcomplex is gebouwd op een braakliggend terrein, waar eerder de Langeveldschool gevestigd was. De twee vleugels van het complex staan met elkaar in verbinding middels een gedeelte waar tevens vier appartementen voor een andere zorgdoelgroep en algemene ruimtes voor het zorggebouw werden gerealiseerd.

Type klimaatbeheersing

In de appartementen is voor de klimaatbeheersing de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woonkamers een ClimaRad Sensa Horizontaal. Deze decentrale ventilatie-unit met ingebouwd warmteterugwinning systeem staat draadloos in verbinding staat met de ClimaRad Fans (voor afzuiging) in de badkamers en de toiletten. Deze oplossing zorgt ervoor dat altijd overal precies voldoende wordt geventileerd en afgezogen om een optimaal en comfortabel binnenklimaat te creëren.

Jurgen Brandenburg, projectleider bij Bureau Vastgoed De Zijlen, vertelt

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van nieuwe locaties binnen De Zijlen. De huisvesting van de locatie het Landhuis in Onstwedde was verouderd en toe aan vernieuwing, zowel technisch als in gebruik. Daarom werd besloten tot vervangende nieuwbouw. De nieuwe woonvorm was bestemd voor 24 cliënten met een verstandelijke beperking van een andere locatie in Onstwedde. Vanuit De Zijlen zijn wij voorstander van ventilatie op een zo eenvoudig mogelijke manier, met de huidige EPC regels kom je dan uit op o.a. ClimaRad. Onze ervaring met ClimaRad qua begeleiding en het product zelf is goed. De producten van de ClimaRad ventilatie-oplossingen zijn eenvoudig te bedienen en ze doen wat ze moeten doen. Inmiddels is de locatie bewoond en de gebruikers zijn tevreden.

Jurgen Brandenburg | Projectleider bij Bureau Vastgoed De Zijlen

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur