La Verna Wijchen Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw 90 zorgappartementen La Verna a/d Leemweg te Alverna/Wijchen

Omvang 90 appartementen

Opdrachtgever Talis Woondiensten

Architect Van de Looi & Jacobs Architecten

Adviesbureau Sweegers en de Bruijn

Aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Installateur Hendriks Techniek

Oplevering medio 2023

 

Zelfde naam, nieuw gebouw 

Het voormalige gebouw Zorghuis 'La Verna' voldeed niet meer voor de doelgroep. Vanwege o.a. te kleine badkamers, hoge drempels en een slecht binnenklimaat (’s zomers erg heet, ’s winters een hoge energierekening) is er op hetzelfde terrein een nieuw gebouw met zorgappartementen gerealiseerd. Het bestaat uit 9 woongroepen van elk 10 ruime appartementen met daarnaast een gemeenschappelijke huiskamer en een balkon. Voor de bouw is er gekozen voor kalkzandsteenbouw vanwege het minimaliseren van kosten en het verminderen van overlast voor omwonenden door minder transport en kraanuren. Het gebouw wordt verwarmd door bodemwarmte en is bijzonder duurzaam waarbij geen CO2 -uitstoot plaatsvindt. Energie wordt grotendeels opgewekt door middel van zonnepanelen.

Type klimaatbeheersing

In ieder appartement van de bewoners van La Verna is de decentrale ClimaRad Care H1C unit geplaatst. Deze ventilatie-unit heeft een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Boven de unit is een convector geplaatst inclusief aanvullende ventilatoren, met deze convector kan worden verwarmd en gekoeld. In de badkamers van de woningen zijn ClimaRad B-Fans geïnstalleerd voor de afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid.

Daarnaast worden er enkele ClimaRad Ventura V1C units geplaatst in de gemeenschappelijke ruimtes. Deze unit heeft dezelfde functie als de ClimaRad Care H1C en zorgt automatisch voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. Aan elke WTW-unit wordt een ruimtethermostaat gekoppeld, elke bewoner kan hiermee zelf de temperatuur bepalen.

Voorafgaand aan dit proces is advies ingewonnen bij Sweegers en de Bruijn met betrekking tot de meest geschikte klimaatbeheersingsoplossing. Sweegers en de Bruijn hebben ruime ervaring met ClimaRad producten en deze worden regelmatig ingezet in diverse projecten.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rick Mathijssen
Commercieel Technisch Adviseur Zuid-Nederland