Elver Kemperbergerweg te Arnhem | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart

Nieuwbouw zorgcomplex Elver Kemperbergerweg te Arnhem

Omvang 105 studio's en 4 logeerkamers

Opdrachtgever Elver

Architect IAA Architecten Enschede

Adviesbureau Enervisie

Aannemer KlaassenGroep

Installateur Wassink Installatie Winterswijk

Oplevering Augustus 2023

 

Aan de Kemperbergerweg te Arnhem is een nieuwbouw zorgcomplex gerealiseerd voor 105 bewoners met daarnaast 4 logeerplekken. In dit zorgcentrum wonen bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 13 tot senior. Het overgrote deel van de studio’s is geschakeld in groepjes van acht bewoners met een centrale huiskamer. Daarnaast zijn er zeven appartementen met een eigen keuken, woon- en slaapkamer.

Aangezien de locatie op een bosachtige locatie ligt op de grens van natuur en stad is een zorgvuldige inpassing van de nieuwbouw vereist. Het nieuwe complex is daarom zo ontworpen dat het een natuurlijke uitstraling heeft en de gevels bestaan daarom uit lichte beige stenen en de huiskamers worden voorzien van houten bekleding.

Type klimaatbeheersing

In de studio’s is er onder ander gebruik gemaakt van de ClimaRad Ventura V1C-C. Deze unit ventileert rechtstreeks via de gevel, waarbij schone buitenlucht wordt toegevoerd en verontreinigde lucht naar buiten wordt afgevoerd. De unit is voorzien van een warmtewisselaar die de inkomende 'schone lucht' voorverwarmt en daarbij gebruik maakt van de warmte uit de afgevoerde 'vuile lucht'. De unit bevat een condensafvoer en hierdoor is het mogelijk om zowel te verwarmen als te koelen. Voor de afzuiging van de natte ruimtes is gebruik gemaakt van ClimaRad MiniBoxen.

De buitenroosters voor de toevoer en afvoer van lucht zijn esthetisch weggewerkt. Vanwege het ontwerp van het gebouw is er op sommige plekken gebruik gemaakt van een opbouwrooster aan de bovenkant en een waalformaatrooster aan de onderkant.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland