Hof van Waal te Tiel | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart

Nieuwbouw zorgcomplex
'Hof van Waal' te Tiel

Omvang 38 zorgappartementen

Opdrachtgever Carebeek

Architect Lengkeek Architecten en ingenieurs bv

Adviesbureau Bordewijk de Adviseurs locatie Apeldoorn

Aannemer Burgland Bouw

Installateur Brandsen Installatietechniek

Oplevering September 2023

 

Aan de Gasthuislingelaan in Tiel, waar eerst een voormalig schoolgebouw uit de jaren 80 stond, is een nieuwbouw zorgcomplex genaamd ‘Hof van Waal’ gerealiseerd met 38 zorgappartementen en studio’s voor ouderen die zorgondersteuning nodig hebben of in de toekomst nodig gaan hebben.

Het woonzorggebouw is opgeknipt in twee blokken. Deze blokken liggen in lijn met de omliggende bebouwing en creëren daarmee een dynamisch geheel. Het gebouw beschikt over een open en centrale hal, een ontmoetingsruimte met daarin een keuken en andere facilitaire ruimtes. Daarnaast is er een groot terras aan de zuidzijde gecreëerd en de kamers op de begane grond beschikken over een eigen buitenruimte.

Type klimaatbeheersing

De appartementen en studio’s zijn voorzien van de ClimaRad Care H1C-S  i.c.m. een B-Fan in de natte ruimte voor de afzuiging. De ClimaRad Care H1C-S heeft een convector waarmee actief kan worden verwarmd en gekoeld. Ieder appartement kan zelf de gewenste temperatuur instellen middels een ruimtethermostaat. Daarnaast zijn er in de centrale ruimtes ClimaRad Ventura V1C-S units geplaatst.

Leuk weetje: enkele ClimaRad Ventura V1C-S units zijn voorzien van behang waardoor ze haast niet opvallen in de achtergrond.

In de november 2023 editie van vakblad ‘Bouwen aan de Zorg’ staat een interessant artikel over het project Tielse Hof van Waal aan de Gasthuislingelaan in Tiel. Ontwikkelaar Carebeek, vastgoedinvesteerder Aedifica NV en woonzorgorganisatie Saamborgh en architect LENGKEEK bundelden hun krachten. Lees het artikel hier.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland