HIKZ Warnsveld Skip to main content

ClimaRad Comfort

Lopend project: nieuwbouw Hoog Intensief Klinische Zorg te Warnsveld

Omvang 100 zorgkamers

Opdrachtgever GGNet

Architect IAA Architecten

Adviesbureau Sweegers en de Bruijn

Aannemer KlaassenGroep

Installateur Hollander Techniek Apeldoorn

Oplevering Eind 2023

 

Veilig wonen 

De nieuwbouw HIKZ Warnsveld wordt op dit moment gerealiseerd op het historische terrein Groot Graffel en is een kliniek voor Hoog Intensief Klinische Zorg. Er zijn meerdere woongroepen met ieder een gezamelijke huiskamer. In het midden van het gebouw bevinden zich de Intensive Care Unit (ICU) en Extra Beschermde Kamers (EBK). Ook zijn hier de kantoren, therapie- en ontmoetingsruimtes gevestigd.

Het complex wordt duurzaam en energieneutraal gebouwd. De klimaatinstallatie is voorzien van een aanwezigheidsdetectie en is hierdoor energiezuinig, daarnaast is het binnenklimaat per kamer te regelen. Doorstroomboilers zorgen ervoor dat de warmwatervraag direct blijft, hierdoor wordt het warmteverlies beperkt. Als laatste krijgt het gebouw meer dan 950 zonnepanelen.

De binnentuin is de centrale plek van het gebouw, waarbij iedere groep patiënten een eigen stuk tuin krijgt waar zij vanuit hun eigen huiskamer toegang toe hebben. Daarnaast wordt er nog een gezamenlijke tuin aangelegd. Het pand wordt om de bestaande bomen heen gebouwd en voor elke boom die toch gekapt dient te worden zal een nieuwe boom worden geplant.

Afbeeldingen: IAA Architecten

Type klimaatbeheersing

De ruimtes worden voorzien van ClimaRad Ventura V1C-V klimaatunits. Deze units zijn voorzien van een vandalismebestendige omkasting, ontworpen voor projecten waar een specifieke doelgroep vraagt om een extra veilige woonomgeving. De omkasting is slagvast en schokwerend, wordt direct bevestigd aan de wand en is compleet afgesloten voor de gebruiker.
Het toestel voert schone lucht van buiten toe via een doorvoer in de gevel. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de gefilterde buitenlucht voorverwarmd de ruimte in wordt geblazen. Vervuilde binnenlucht wordt gefilterd en afgevoerd via de tweede doorvoer in de buitengevel. Het hergebruiken van de warmte door de wisselaar levert een grote energiebesparing op. Daarnaast worden er in de ‘natte ruimtes’ ClimaRad MiniBoxen geplaatst voor de afzuiging van vocht en/of vieze luchtjes.

Bekijk hier de actuele status van het project. 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rick Mathijssen
Commercieel Technisch Adviseur Zuid-Nederland