Grondgebonden woningen Eerbeek | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart Solution

Renovatie 220 grondgebonden woningen Eerbeek

Omvang 220 grondgebonden woningen 

Opdrachtgever Veluwonen

Architect Architektengroep Gelderland

Adviesbureau Nibag Hengelo

Aannemer Bouwonderneming Veeneman

Installateur Klein Poelhuis Hengelo / Winterswijk

Oplevering lopend project tot met 2025

 

Renovatie en verduurzaming

In de wijk Noorderenk in Eerbeek worden 220 eengezinswoningen gerenoveerd. Het betreft groot onderhoud en daarnaast worden ze klaar gemaakt voor de toekomst. De huurhuizen worden energiezuiniger gemaakt en het comfort wordt verbeterd. Alle ramen, deuren en kozijnen worden vervangen met verbeterd isolatieglas. De woningen krijgen nieuwe daken en worden geïsoleerd met vloer- en muurisolatie. Voor een beter binnenklimaat wordt het ventilatiesysteem aangepast en kunnen bewoners als optie kiezen voor zonnepanelen.  

Type klimaatbeheersing

Binnen dit project wordt de ClimaRad Smart Solution toegepast. In elke woonkamer wordt een ClimaRad 2.0 geplaatst, dit zorgt voor een aanzienlijke comfortverbetering van de woningen. Deze decentrale ClimaRad ventilatie-oplossing regelt automatisch de luchtkwaliteit in de woning omdat de ventilatie-units beschikken over sensoren die constant de luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en de binnen- en buitentemperatuur meten. Op deze manier wordt bepaald hoeveel frisse lucht moet worden toegevoerd voor een gezond leefklimaat, hier hoeven de gebruikers zelf niets voor te doen. De kantelbare radiator die voor de ventilatie-unit zit, functioneert op zichzelf op basis van de warmtebehoefte van de bewoner.

Het klimaatsysteem leidt tot een energiebesparing, mede door het ingebouwde warmteterugwinning systeem. De unit die geplaatst is in de woonkamer staat draadloos in verbinding met de afzuiging in de badkamer, het toilet en de keuken: de ClimaRad Fans. De ClimaRad Fan in de keuken is te bedienen met de 4-standenschakelaar zodat de afzuiging handmatig kan worden aangepast tijdens bijvoorbeeld het koken. Op deze manier worden de ruimtes altijd met de juiste hoeveelheid lucht geventileerd. Woningcorporatie Veluwonen heeft vaker ClimaRad toestellen toegepast in eerdere projecten en hebben hier goede ervaringen mee.

 

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland