Flora Almere | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Nieuwbouw zorgcomplex Flora te Almere

Omvang 130 zorgstudio’s

Opdrachtgever Zorggroep Almere

Architect Borgerink Architecten

Adviesbureau Kamperman Adviseurs BV

Aannemer Dura Vermeer Hengelo

Installateur Installatiebedrijf G. van Dam B.V.

Oplevering Maart 2022

 

Gebruik gemaakt van gerecycled materiaal

Het zorggebouw ‘Flora’ staat in het landschap van Floriade en past geheel bij de uitstraling van deze omgeving. In het gebouw zijn 130 studio’s gerealiseerd voor mensen met dementie. De studio’s zijn verdeeld over de zes verdiepingen die het gebouw telt verder zijn er ontmoetingsplekken en facilitaire ruimtes. Daarnaast zijn er op elke verdieping ook twee buurtkamers aanwezig. Er is goed nagedacht over de kleuren die zijn toegepast en er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Verder is er gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. De goudkleurige aluminium beplatingen zijn namelijk van onder andere oude mountainbikes. Het gebouw is aangesloten op een collectieve wijkwarmtepomp. Aan de gevel zijn tuinkamers gevestigd om de bewoners het buitengevoel te blijven geven met een fantastisch uitzicht over de Floriade/Hortuswijk. Daarnaast is er een grote belevingstuin gerealiseerd.

Type klimaatbeheersing

Er is gekozen voor decentrale ventilatie, waarbij de toevoer en afvoer direct door de gevel plaatsvindt, ofwel de ClimaRad Comfort Solution. In de zorgstudio’s en in de gemeenschappelijke ruimtes is er gekozen voor de ClimaRad Ventura V1C units. In de badkamers zijn ClimaRad B-Fans geplaatst voor de afzuiging.

De WTW-units (warmteterugwinning) en de afzuigcomponenten staan draadloos met elkaar in verbinding, zodat de toevoer en afvoer van lucht optimaal op elkaar wordt afgestemd. Door middel van verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) wordt de binnenluchtkwaliteit in de studio’s en ruimtes gemeten, zodat de benodigde ventilatie hier automatisch op aangepast kan worden. In verband met een deel houten gevelbekleding zijn er op bepaalde plekken op maat gemaakte toe- en afvoer roosters toegepast.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rolf-Jan Hans
Projectmanager Oost-Nederland