Ekelenberg te Zuidwolde Skip to main content

ClimaRad Smart

Nieuwbouw zorgcomplex Ekelenberg
in Zuidwolde

Omvang 42 zorgappartementen

Opdrachtgever Verdouw Vastgoed, Care Property Invest

Architect Firm.studio

Adviesbureau Bim2work

Aannemer Nikkels bouwbedrijf

Installateur Aalbers BV Installatietechniek

Oplevering April 2023

 

Voor Warm Hart Zorghuis is een tweede zorglocatie gerealiseerd in Zuidwolde. Dit zorgcomplex ligt in de nieuwe woonwijk Bospark Ekelenberg, op het terrein dat voorheen een oude camping was. In totaal zijn er in het complex 42 zorgappartementen gecreëerd voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte. Bij het ontwikkelen van het gebouw heeft men extra rekening gehouden met de behoeftes van deze doelgroep. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen, is geheel gasloos en is zo ontworpen dat het in de toekomst een andere functie kan krijgen. Naast de appartementen is er ook een fitness- en revalidatieruimte te vinden, een kapsalon en een pedicureruimte.

Type klimaatbeheersing

Het binnenklimaat van dit nieuwbouwproject wordt automatisch geregeld door middel van de decentrale ClimaRad Sensa V2X ventilatie-units in de zorgkamers i.c.m. ClimaRad B-Fans in de badkamers voor de afzuiging. De gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van een ClimaRad Ventura V1X. De WTW-unit in de woonkamer en de afzuiging staan draadloos met elkaar in verbinding, zodat de toevoer en afvoer van lucht optimaal op elkaar worden afgestemd. Door middel van verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) wordt de binnenluchtkwaliteit in de woningen gemeten en hier wordt de benodigde ventilatie automatisch op aangepast.

Richard Kooistra, projectleider Aalbers BV, vertelt,

In opdracht van Nikkels Bouwbedrijf te Twello hebben wij de installaties verzorgd voor 42 zorgappartementen te Zuidwolde. Mijn rol binnen dit project was projectleider voor de installaties en ik was verantwoordelijk voor het gehele proces van tekenwerk tot oplevering. Voor de verwarming en koeling binnen dit complex is gekozen voor een warmtepompinstallatie met drycoolers. Door middel van een 4-pijps trantsportsysteem door het gebouw, worden de zorgappartementen verwarmd en gekoeld via de vloer. Bij de platte daken wordt dakkoeling toegepast door middel van betonkernactivering.
De reden om voor ClimaRad te kiezen, is omdat hierdoor zonder enige inspanning van de gebruikers (bewoners) de ventilatie altijd optimaal functioneert.

Onze ervaring met de begeleiding van ClimaRad is uitstekend. Voorafgaand aan de bouw heeft projectmanager Rolf-Jan Hans van ClimaRad een presentatie gegeven bij de opdrachtgever. Hierdoor was voor iedereen vooraf duidelijk welk systeem geïnstalleerd zou worden en wat men er van kan verwachten . Vanaf het begin is er vanuit ClimaRad aandacht geweest voor het verzorgen van de juiste leverdata en is de planning samen met Aalbers bewaakt. Ook heeft Rolf-Jan Hans zich ingezet voor een juiste begeleiding van de monteurs en heeft hij voorafgaande aan de werkzaamheden een montage instructie op locatie gegeven voor de desbetreffende monteurs. Verder heeft hij een actieve rol gehad tijdens het project en daarbij altijd de voortgang bewaakt. Wij van Aalbers BV zijn hier zeer tevreden over. Tevens voldoen de toestellen volledig aan de verwachting, maar dat mag men ook verwachten van een gerenommeerd kwaliteitsproduct dat ClimaRad heet.

‘’Kwaliteitsproduct en een actieve rol vanuit ClimaRad bij de begeleiding van het gehele proces.’’

Richard Kooistra | Projectleider Aalbers BV

Contact

We leggen u graag meer uit over dit product

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur