Eemstein en Zonnestein Zwijndrecht | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart

Renovatie 444 appartementen Eemstein en Zonnestein te Zwijndrecht

Omvang 444 huurappartementen

Opdrachtgever Woonkracht 10

Adviesbureau IBKM

Aannemer De Goede, beter in Vastgoedonderhoud 

Installateur Breijer Rotterdam Ventilatietechniek B.V.

Oplevering Oktober 2021

 

Wooncomfort optimaliseren

In Zwijndrecht zijn 444 huurappartementen, verdeeld over de gebouwen Eemstein en Zonnestein, gerenoveerd om het wooncomfort en de veiligheid te optimaliseren. De complexen zijn voorzien van onder andere HR++ glas, er zijn brandwerende maatregelen toegepast en daarnaast zijn alle woningen voorzien van het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad. Het doel van de renovatie was om de ventilatie te verbeteren en het energielabel te verhogen, waardoor de bewoners uiteindelijk lagere energiekosten hebben.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Smart Solution zorgt ervoor dat het binnenklimaat van de gerenoveerde appartementen automatisch wordt geregeld. ClimaRad Sensa V2X ventilatie-units zijn i.c.m. ClimaRad B-Fans, K-Fans (incl. 4-standenschakelaar) en T-Fans toegepast. Daarnaast zijn enkele woningen voorzien van de ClimaRad 2.0.

De WTW-unit in de woonkamer en de afzuigcomponenten in de ‘natte ruimtes’ staan draadloos met elkaar in verbinding, zodat de toevoer en afvoer van lucht optimaal op elkaar worden afgestemd. Door middel van verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) wordt de binnenluchtkwaliteit in de woningen gemeten en hier wordt de benodigde ventilatie automatisch op aangepast. Prettig aan deze renovatie was dat bewoners niet uit huis hoefden, omdat onder andere het decentrale ventilatiesysteem eenvoudig te installeren was.

Woonkracht 10 vertelt,

In het tweejarig durende project zijn de 444 woningen energetisch verbeterd. De grootste uitdaging was om de bewoners mee te krijgen in dit traject. De begeleiding van ClimaRad was prettig, bij vragen werd dit snel opgepakt door de betrokken projectmanager. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is hoog, deze doelgroep heeft vaak wat meer tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. De toegepaste ClimaRad unit wordt ervaren als een prettige manier van ventileren en maakt weinig geluid, daarnaast is de besparing op de stookkosten een fijne bijkomstigheid. Eén bewoner gaf duidelijk aan dat wij als woningcorporatie een goede keuze hebben gemaakt en is erg blij met het eindresultaat.

Woningcorporatie Woonkracht 10

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland