Doelstraat Rotterdam | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart Supply

Renovatie appartementen Doelstraat te Rotterdam

Omvang 226 appartementen

Opdrachtgever Havensteder Ontwikkeling

Adviesbureau Energievisie BV

Aannemer Willems Vastgoedonderhoud 

Installateur Bevico BV, Mampaey Installatietechniek B.V.

Oplevering Juni 2020

 

Renovatie appartementen Doelstraat te Rotterdam

Opdrachtgever Havensteder Ontwikkeling wilde het appartementencomplex aan de Doelstraat/Pompenburg graag renoveren in verband met de comfortproblemen die de bewoners ervaarden omdat de hoogbouw gelegen is aan een drukke straat. Dit bracht geluidsklachten met zich mee en daarnaast is er in deze situatie sprake van veel vervuiling die vrij komt door het vele verkeer. Een rooster achter de radiator gaf tochtklachten en werd door de bewoner vaak dicht gezet.

Door decentrale ventilatie-units toe te passen in de appartementen konden deze problemen worden verholpen. Het klimaatsysteem is voorzien van WTW en voert voorverwarmde lucht de woning in waarmee tochtklachten worden voorkomen. De luchttoevoer wordt gefilterd op fijnstof en pollen. Er is sprake van hoge geluidwering over de gevel en daarnaast is een bijkomend voordeel de labelverbetering die het gebouw kreeg door de gehele renovatie.

De renovatie is spoedig verlopen, aangezien het installeren van de producten van ClimaRad een kwestie is van plug & play. Bewoners ervaren op dit moment een comfortabel binnenklimaat, wat met name in hoogbouw erg belangrijk is.

ClimaRad Smart Supply Solution

In alle woningen werd de ClimaRad Smart Supply Solution toegepast: warmteterugwinning in de woonkamer, mechanische toevoer in de slaapkamer en afzuiging in de natte ruimtes.

In het warme vertrek is een ClimaRad Sensa V2X ventilatie-unit geplaatst. Deze unit ventileert automatisch per vertrek op basis van verscheidene sensoren (CO2,temperatuur en luchtvochtigheid). Er vindt toevoer en afvoer van lucht plaats, waarbij de warmtewisselaar de warmte van de afgezogen lucht hergebruikt om de toevoer voor te verwarmen.    

De ClimaRad S-Fan in de slaapkamer zorgt voor mechanische toevoer van lucht op basis van dezelfde sensoren. De ClimaRad Fans (Badkamer-Fan, Keuken-Fan en Toilet-Fan) zorgen voor de afzuiging in de woning. Doordat de Fans draadloos communiceren met de WTW-unit in de woonkamer, blijft toevoer en afvoer van lucht in balans.  

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland