De Weverstede te Nieuwegein | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart Supply

Lopend project: Nieuwbouw appartementengebouw
De Weverstede te Nieuwegein

Omvang 128 appartementen (blok C) + 240 appartementen (blok A en B)

Opdrachtgever Fresch Real Estate / Catella group

Architect Urban Climate Architects (Delft)

Adviesbureau Bordewijk De Adviseurs locatie Apeldoorn

Aannemer AKOR B.V.

Installateur Unica Building Zwolle

Oplevering Q2 2024

 

Lopend project

De bouw van de woontorens genaamd Weverstede in Nieuwegein is in volle gang. Het project bestaat uit twee gebouwen, blok A en B bestaan in totaal uit 240 appartementen. Blok C is een appartementencomplex van 65 meter hoog met 128 energiezuinige huurappartementen en heet The New Citizen. De woningen worden gasloos, dit door middel van het toepassen van een bodemwarmtepomp. Hierdoor kost het minder energie in de winter en blijft het in de zomer koel. Het energieverbruik wordt ook beperkt door o.a. zonnepanelen.

Een prachtig project dat wij de komende tijd op de voet zullen volgen. Op dit moment worden de prefab gevels geplaatst van blok C waarin de gaten en doorvoeren van het ClimaRad klimaatsysteem zijn verwerkt.

Bekijk hier de voortgang van The New Citizen.

Ontwikkeling is van Fresch Real Estate en er kunnen geen rechten ontleend worden aan de beelden.

Type klimaatbeheersing

Het binnenklimaat van dit nieuwbouwproject wordt automatisch geregeld door verschillende ClimaRad units en componenten zoals de: Sensa V2X units, Ventura V1X units, S-Fans en MaxiBoxen. De zelfstandig functionerende ventilatie-unit in de woonkamer zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt toegevoerd. De benodigde ventilatie wordt bepaald door verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) die de luchtkwaliteit in de woning meten. In de slaapkamers komen ClimaRad S-Fans die zorgen voor de juiste ventilatie tijdens het slapen of aanwezigheid in het slaapvertrek. In de natte ruimtes wordt een ClimaRad MaxiBox geplaatst die voor de afzuiging van teveel vocht in huis zorgt. De toestellen zijn sensor-gestuurd en werken dus volledig automatisch.

Wij zijn trots een (kleine) bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstbestendige, duurzame, groene en gezonde binnenstad die de Gemeente Nieuwegein en haar partners voor ogen hebben.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur