De Leyhoeve Groningen | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Comfort

Woonlandschap De Leyhoeve te Groningen

Omvang 208 appartementen + 74 zorgsuites

Opdrachtgever Woonlandschap De Leyhoeve

Architect AAS Groningen

Adviesbureau CVH Projects

Aannemer Roozen - Van Hoppe Bouw i.s.m. Plegt Vos Noord

Installateur CVH Projects

Oplevering 2018

 

Concept de Leyhoeve

Woonlandschap De Leyhoeve in Groningen heeft in totaal 208 appartementen en 74 zorgsuites voor senioren. De appartementen zijn aardbevingsbestendig, hebben een eigen parkeergelegenheid en de meeste appartementen beschikken over prachtige balkons en grote raampartijen. Het woonconcept is ontwikkeld in Tilburg waar Woonlandschap De Leyhoeve eerder al een dergelijk wooncomplex bouwde.

Het complex dat in Groningen bij de Euroborg verrijst, is een soortgelijk complex waarbij echter goed werd gekeken naar de specifieke behoeften van de noorderlingen. Architectenbureau AAS heeft dan ook een echt Gronings ontwerp gemaakt; stads en modern, helemaal passend bij Groningen en haar bewoners.

Het Groningse pand beschikt over diverse ruimtes die plaats bieden aan verschillende faciliteiten, zoals een broodjesbar, een zwembad, kapper, fysiotherapeut etc. maar ook zalen waar feesten en partijen kunnen worden gehouden. De appartementen variëren van 65 tot 200 vierkante meter.

Type klimaatbeheersing

Net als in Tilburg is ook bij deze locatie gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution met in de appartementen de nieuwste Sensa van ClimaRad: de ClimaRad Sensa V2X. Deze smaller uitgevoerde ventilatie-unit is projectspecifiek voor De Leyhoeve Groningen ontworpen. Het complex in Groningen moest namelijk aardbevingsbestendig zijn, met als gevolg dikkere wanden en daardoor onvoldoende ruimte voor de ClimaRad Sensa Verticaal ventilatie-unit. De ClimaRad Sensa V2X is vanwege de goede toepasbaarheid nu ook opgenomen als standaard product. Alle ventilatie-units zijn door ClimaRad zelf geïnstalleerd.

Voor de afzuiging is gekozen voor de ClimaRad MaxiBox. Met deze ClimaRad ventilatie-oplossing kunnen de bewoners altijd rekenen op een fijn leefklimaat met een prima luchtkwaliteit.

Bekijk ook de video “Leyhoeve Groningen september 2017”.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur