Aquarius Amstelveen | ClimaRad Skip to main content

ClimaRad Smart Supply

Renovatie 182 woningen Aquarius Amstelveen

Omvang 182 woningen

Opdrachtgever Woningstichting Eigen Haard

Architect ag NOVA architecten Amersfoort b.v.

Adviesbureau Trecodome Roosendaal

Aannemer ERA Contour

Installateur Mampaey Installatietechniek B.V. /
  Bevico Amsterdam ( onderdeel Pronkgroep )

Oplevering September 2023

 

Extra verdieping voor meer woningen

Woongebouw Aquarius te Amstelveen is gerenoveerd. Doordat het gebouw een extra verdieping heeft gekregen is het aantal woningen van 142 naar 182 woningen gestegen. Het woongebouw is duurzaam en zeer energiezuinig, ze zijn gasloos, geïsoleerd en er zijn zonnepanelen geplaatst. Comfort en een prettige woonomgeving staan voorop. De appartementen variëren in grootte en indeling, waardoor ze geschikt zijn voor diverse huishoudens. Het woongebouw straalt een moderne, transparante en vriendelijke sfeer uit.

Type klimaatbeheersing

Bij deze renovatie is voor de appartementen gekozen voor de ClimaRad Smart Supply Solution. De woningen zijn voorzien van reguliere radiatoren en worden ondersteund door de ClimaRad Ventura V1C ventilatie-unit in de leefruimte gecombineerd met de ClimaRad S-Fan+ voor mechanische voorverwarmde toevoer van lucht in de slaapkamer en ClimaRad B-Fan voor afzuiging in de badkamer. Daarnaast zijn de appartementen op de extra verdieping voorzien van ClimaRad Care H1C units. Deze verschillende componenten zijn draadloos met elkaar verbonden en zorgen voor een optimaal binnenklimaat. 

De toegepaste klimaatunits hebben sensoren die constant de luchtkwaliteit meten. Op basis daarvan wordt de benodigde hoeveelheid ventilatie bepaald. Doordat het ingebouwde warmteterugwinning systeem de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt om de toegevoerde schone lucht van buiten voor te verwarmen, is de leefomgeving comfortabel, zonder tocht en wordt bovendien een forse energiebesparing bereikt.

Publicatie vakblad Stedenbouw
In het vakblad Stedenbouw staat een artikel over de (her)ontwikkeling van Aquarius. Lees hier het artikel.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland