Rembrandtplein, Ooiervaarsstraat en Jacob van Ruysdaelplein Skip to main content

ClimaRad Smart

Renovatie 596 appartementen te Lisse

Omvang 596 appartementen

Opdrachtgever STEK Wonen WBV

Architect Van Schagen Architecten

Adviesbureau Starre Advies

Installateur Bonarius Techniek B.V.

Oplevering 2022

 

Verschillende galerijflats aan het Rembrandtplein, de Ooiervaarsstraat en het Jacob van Ruysdaelplein zijn de laatste jaren gerenoveerd. In totaal betreft het 596 appartementen. De appartementen van deel 1 van de renovatie (2015) zijn voorzien van een eigen CV ketel en alle radiatoren zijn vervangen. Door o.a. deze aanpassingen hebben de woningen label A gekregen.

De appartementen van deel 2 zijn volledig van het gas door middel van een pelletinstallatie met hoge temperaturen, hierdoor heeft het gebouw een beter energielabel gekregen. Huidige radiatoren konden behouden blijven, alleen in de woonkamer is de radiator vervangen door een radiator i.c.m. een decentrale ventilatie unit (ClimaRad 2.0).

Daarnaast zijn alle buitenkozijnen vernieuwd met minimaal HR++ glas incl. ventilatieroosters. Aan de veiligheid is ook gewerkt, zo zijn de voordeuren van de appartementen en de pui van de entrees vernieuwd. De meeste balkons zijn vergroot en voorzien van panelen met glas. Ook hebben alle flats een nieuwe uitstaling gekregen door verandering van de kleur en materialen aan de buitenzijde wat zorgt voor een esthetisch beter aanzicht. Rond 2015 is het eerste gedeelte opgeleverd en in 2022 het laatste deel. 

Type klimaatbeheersing

In de woonkamers van de appartementen zijn ClimaRad 2.0 ventilatie-units (met kantelbare radiator) geïnstalleerd. De sensoren in deze decentrale ventilatietoestellen meten constant de luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en de binnen- en buitentemperatuur en bepalen op die manier hoeveel er geventileerd moet worden om teveel vocht in huis te vermijden en een optimaal leefklimaat te waarborgen. Het ingebouwde warmteterugwinning systeem hergebruikt daarbij de warmte uit de afgevoerde lucht wat de bewoners een behoorlijke energiebesparing oplevert. Daarnaast hangt er een ClimaRad MiniBox in zowel in de keuken als in het toilet. De ClimaRad MiniBox in het toilet is ook werkend voor de badkamer. De ClimaRad WTW-unit en de ClimaRad MiniBoxen werken draadloos samen.

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Klaas Geugjes
Projectmanager West-Nederland