Bouwen aan de zorg: Sint Anna | ClimaRad Skip to main content

Artikel bouwen aan de zorg: ‘Natuur en historie vormen uitgangspunt voor nieuw
Sint Anna’

De kloostertraditie en de heersende ziekenhuissfeer pasten niet meer bij de behoefte van bewoners en medewerkers van zorginstelling Sint Anna in Boxmeer. Toch heeft het meer dan 10 jaar geduurd voor de eerste paal geslagen werd.

Lees hier het gehele artikel: St. Anna

Een comfortabel en duurzaam woonklimaat

ClimaRad is fabrikant van decentrale klimaatoplossingen waarbij vraaggestuurde ventilatie gecombineerd wordt met (lage temperatuur) verwarming en/of koeling. Het bedrijf richt zich op een gezond en duurzaam binnenklimaat met een zo hoog mogelijke energiebesparing. Bij zorginstelling Sint Anna in Boxmeer is de ClimaRad Comfort Solution met tevredenheid toegepast in fase 1. Op dit moment wordt bouwdeel fase 2 gerealiseerd.

Rolf-Jan Hans, projectmanager bij ClimaRad: “Er was geen ruimte voor ingewikkelde luchtkanalen boven het systeemplafond van de woningen. Daarom is gekozen voor een decentraal systeem; luchttoevoer en -afvoer gebeuren rechtstreeks via de gevel. Verscheidene decentrale systemen werden vergeleken, waarbij de voordelen van ons systeem doorslaggevend waren: minimale geluidsproductie en uniek in de draadloze communicatie met de afvoerfan in de badkamer.”

Decentrale units op afstand regelbaar

Elke woonkamer beschikt over een Sensa H2X warmteterugwinunit die continu de luchtkwaliteit in de ruimte meet. Door slimme sensoren weet het systeem precies wanneer en hoeveel ventilatie benodigd is. De badkamer-fan beschikt over een bewegings- en vochtsensor en werkt volledig draadloos samen met de unit in de woonkamer voor een juiste balans. Hans: “Voor extra comfort kan bij warm weer 's nachts koele lucht toegevoerd worden, de badkamer zal dan automatisch warme lucht afvoeren.”

'Voor extra comfort kan bij warm weer 's nachts koele lucht toegevoerd worden'

ClimaRad gaat verder dan slechts het aanleveren van het systeem. “We werken nauw samen met de installateur om het systeem optimaal te laten werken, naar de wens van de opdrachtgever en gebruiker. Dat doen we vooraf, maar ook tijdens de bouw of na oplevering. Indien gewenst kunnen settings op afstand gewijzigd worden en leggen wij de gebruiker uit hoe het systeem functioneert. Een stukje extra service.”

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Rick Mathijssen
Commercieel Technisch Adviseur Zuid-Nederland