Woonzorgcomplex Het Uiterjoon is vernieuwd, vooral van binnen - Bouwen aan de Zorg | ClimaRad Skip to main content

Artikel Bouwen aan de Zorg 'Woonzorgcomplex Het Uiterjoon is vernieuwd, vooral van binnen'

Je zou het een pareltje in de zorg kunnen noemen. Woonzorgcomplex Het Uiterjoon van Respect aan de Vissershavenstraat in Scheveningen ligt tegen de duinen en de (meeste) bewoners hebben een vorstelijk uitzicht op de Noordzee en over Scheveningen Haven. Nog mooier: het gebouw is volledig gerenoveerd en verduurzaamd, met nieuwe gezamenlijke huiskamers en terrassen aan de zeezijde. Het gebouw kan weer zeker 25 jaar mee. Het omvat nu 128 zorgappartementen en 24 vrije sector huurwoningen voor senioren op de 6e, 7e en 8e verdieping.

Lees hier het artikel: 'Woonzorgcomplex Het Uiterjoon is vernieuwd, vooral van binnen  - Bouwen aan de Zorg - editie september 2023'

Artikel ClimaRad

Zorgcentrum ‘Het Uiterjoon’ realiseert hoge energiebesparing
en comfortverbetering met decentraal klimaatsysteem

Op een steenworp afstand van het Scheveningen Strand ligt het gerenoveerde zorgcentrum van zorginstantie Respect voor kwalitatieve en hedendaagse zorg. ‘Het Uiterjoon’ bestaat uit vier gebouwen, gedeeltelijk een verpleeghuis voor ouderen met dementie en daarnaast appartementen voor senioren in de vrije huursector. Doel van de renovatie was comfortverbetering en het realiseren van energiebesparing. Alle ruimtes zijn voorzien van het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad: 246 stuks ClimaRad Vita H1C en 14 stuks Ventura V1C voor zowel ventilatie, verwarming en koeling en daarnaast B-Fans voor de afzuiging in de badkamer.

“De keuze voor ons systeem was al gauw gemaakt door Wolf Dikken Adviseurs”, vertelt Jacco Rijnvis, Commercieel Manager bij ClimaRad. “Door de verlaagde plafonds was er weinig ruimte voor kanaalwerk, ons systeem bood dus uitkomst. Installateur DAEL Groep had daarnaast al goede ervaringen met ons systeem, de samenwerking verliep daardoor soepel en de uitvoering nagenoeg probleemloos. De ClimaRad Vita is toe te passen bij extra lage borstwering, dus zeer passend voor deze zorgkamers.”

'Een comfortabele en gezonde leefomgeving is voor deze kwetsbare doelgroep zeer belangrijk'

Naast vraaggestuurd ventileren op basis van CO2, luchtvochtigheid en temperatuur kunnen de warmteterugwinning units met hoge snelheid en individueel ruimtes verwarmen en koelen door middel van de ingebouwde convectoren. “Een comfortabele en gezonde leefomgeving is voor deze kwetsbare doelgroep zeer belangrijk. De toestellen zijn voorzien van Modbus Modules t.b.v. het geïnstalleerde GBS-systeem dat de gewenste kamertemperatuur op afstand kan regelen en eventuele bijzonderheden kan uitlezen. Op deze eenvoudige manier kan worden voldaan aan de individuele behoeftes van de bewoners en medewerkers, mede bij zeer hoge en lage temperaturen.”

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland