Een goede voorbereiding is het halve werk - Bouwen aan de Zorg | ClimaRad Skip to main content

Artikel Bouwen aan de Zorg 'Een goede voorbereiding is het halve werk'

Op het voormalig Aupingterrein aan de Laan van Borgele in Deventer heeft zorgorganisatie Zozijn in februari 2023 een nieuwe en duurzame woon- en dagbestedingslocatie geopend voor 36 van haar cliënten. Ter Steege Bouw Vastgoed nam als hoofdaannemer de bouw voor zijn rekening.
Opdrachtgever en aannemer waren vreemden voor elkaar, maar leerden elkaar gaandeweg de bouw goed kennen. “Als de neuzen de goede kant op staan en je toont begrip voor elkaar, dan komt het altijd goed.”

Lees hier het artikel: 'Een goede voorbereiding in het halve werk - Bouwen aan de Zorg - editie juni 2023'

Artikel ClimaRad BV

Actief koelen, verwarmen en ventileren op duurzame
locatie Stichting Zozijn Zorg

Op het voormalige Auping terrein in Deventer is een nieuwe, zeer duurzame woon- en dagbestedingslocatie gerealiseerd in opdracht van Stichting Zozijn Zorg. Het complex is geheel gasloos en gebouwd in dezelfde stijl als het vroegere kantoorpand van de Auping fabriek. In totaal hebben 36 bewoners met een verstandelijke beperking elk een eigen zorgkamer en kunnen zij elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke huiskamers en dagbestedingsruimtes.

Het is van groot belang dat zowel bewoners als medewerkers zich veilig voelen en in een gezonde en comfortabele omgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom is het ClimaRad klimaatsysteem toegepast: ClimaRad Care H1C units in de zorgkamers, de Ventura V1C in de huiskamers en B-Fans in de badruimtes. Naast de vraaggestuurde ventilatie kunnen de warmteterugwinunits met hoge snelheid en individueel ruimtes verwarmen of koelen door middel van de ingebouwde convectoren. Dit geeft bewoners en medewerkers een aangenaam gevoel, met name bij zeer hoge en lage temperaturen.

Grote meerwaarde

“De individuele regeling per ruimte, het decentrale gedachtegoed, vindt de opdrachtgever een grote meerwaarde aan ons systeem”, zegt Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad en betrokkene bij dit project. “Zowel de bewoners als hun familie vinden het een voordeel dat zij zelf de verwarming en koeling per ruimte kunnen regelen. Aan elke ClimaRad unit is een ruimtethermostaat gekoppeld waarmee de temperatuur zelf kan worden bepaald. In de badkamer wordt lucht afgezogen op basis van vocht en aanwezigheid. Doordat de lucht niet verspreid wordt over verschillende vertrekken, verhoogt de veiligheid in de zorg.”

Contact

We leggen u graag meer uit over deze case

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Ralph Liedenbaum
Commercieel Directeur