Home »
»

Transformatie Rijksmonument Oceaanhuis te Rotterdam

Omvang184 appartementen en studio's
OpdrachtgeverWaterford Investments BV, Vervat Vastgoed BV
ArchitectMei Architects and Planners
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V.
AannemerIBB-Kondor BV
InstallateurVentilatieservice BV
OpleveringJuni 2020

Transformatie Rijksmonument Oceaanhuis te Rotterdam

WEST507 - Het Oceaanhuis        

In opdracht van Waterford Investments & Vervat Vastgoed is het Rijksmonument aan de Westzeedijk in Rotterdam getransformeerd naar 184 tweekamerappartementen en studio's. Het gaat om monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouwappartementen bovenop het het bestaande gedeelte. 'Het Stokvisgebouw', dat oorspronkelijk is gebouwd door de firma Stokvis & Zn., werd heden gebruikt als kantoorpand voor verschillende bedrijven, zoals de Gemeente Rotterdam, Politie en Hogeschool. Daarnaast beschikte het over autopassages, een atrium en dakterras. Het staat ook wel bekend als 'Het Oceaanhuis'.

Type klimaatbeheersing

Er is gekozen voor de toepassing van de ClimaRad Smart Solution en Comfort Solution, mede omdat er sprake is van een geluidsbelaste gevel en de ClimaRad ventilatie-units hier uitermate geschikt voor zijn. Daarnaast kon er winst worden behaald in het aantal 'bewoonbare' vierkante meters, omdat de units aan de gevel worden geplaatst en ruimte voor kanalen en schachten dus niet nodig is.

De Rijksmonumentale onderdelen zullen behouden blijven bij deze transformatie. De waalsteenformaat muurroosters van ClimaRad zijn aan de buitenzijde in de gevelstenen 'weggewerkt'. Het is dus niet zichtbaar dat aan de binnenzijde een modern ventilatiesysteem is toegepast.

Gekozen is voor de ClimaRad Sensa V2X en Sensa Horizontaal ventilatie-units in combinatie met afzuiging in de vorm van ClimaRad Fans of de ClimaRad MiniBox. De WTW-unit in de woonkamer en de afzuiging staan draadloos met elkaar in verbinding, zodat de toevoer en afvoer van lucht optimaal op elkaar wordt afgestemd. Door middel van verschillende sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) wordt de binnenluchtkwaliteit in de woningen gemeten en hier wordt de benodigde ventilatie automatisch op aangepast. In enkele woningen waar men een inpandig kantoor aan huis heeft gerealiseerd, is de ClimaRad S-Fan toegepast voor mechanische toevoer van lucht.

Artist impressions: Mei Architects and Planners

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden