Studentenhuisvesting Boerhaave te Leiden

Omvang168 woningen
OpdrachtgeverStichting Universitaire Woonwijk Boerhaave
ArchitectDick van Gameren architecten, VVKH Architecten
AdviesbureauGaljema B.V.
AannemerCoen Hagedoorn
InstallateurPutman Installaties BV
Oplevering2014 - 2015

Studentenhuisvesting Boerhaave te Leiden

Renovatie en nieuwbouw

In het oude anatomiegebouw van de Universiteit Leiden heeft Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave 168 woningen gerealiseerd, waarvan 92 in de oudbouw en 76 in de nieuwbouw. De nieuwbouw is een toren die tegen het anatomiegebouw aan is gebouwd. Het monumentale karakter van het pand is hierbij behouden gebleven. De appartementen bieden woonruimte aan verschillende bewonersgroepen, bijvoorbeeld onderzoekers en PhD-studenten. Het oude gedeelte is gerestaureerd en van binnen zeer modern verbouwd, in dezelfde stijl als de nieuwbouwtoren.

Type klimaatbeheersing

Wij hebben aan de klimaatbeheersing in de gebouwen bijgedragen met de ClimaRad 2.0. decentrale ventilatie-units met ingebouwd warmteterugwinning systeem en sensoren die constant de luchtkwaliteit meten en op basis van de gemeten resultaten de hoeveelheid ventilatie bepalen. Daarnaast zijn B-Fans geplaatst voor afzuiging en regulering van de luchtvochtigheid in de badkamer. Het voordeel van de Smart Solution binnen dit project is dat de units weinig ruimte in beslag nemen. Een uitkomst voor een complex gebouw als dit, met zoveel verschillende vertrekken. Daarnaast is het interessant dat de doorvoer in het nieuwbouwgedeelte verwerkt is achter het lamellenschot. Dit prachtige project laat zien dat ClimaRad met mooi bij de gevel passende muurroosters ook in monumentale panden uitstekend en eenvoudig is toe te passen.

Marcel Luijs

Projectleider bij technisch adviesbureau Galjema B.V.

Tijdens het bouwproject van Boerhaave hebben wij voor een samenwerking met ClimaRad gekozen omdat deze warmteterugwinning (WTW)-unit de minste ruimte inneemt en hierdoor geen problemen ontstaan met ventilatiekanalen bij het opnieuw indelen van de ruimtes. De muurroosters zijn mooi en onopvallend verwerkt in de gevel. Op deze manier werd het monumentale karakter van het gebouw bewaakt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel E&W Installatietechniek: De grote voordelen van 'ademen door de gevel'

Lees in de septemberuitgave van E&W over de grote voordelen van decentraal ventileren en onze aankomende productontwikkelingen. 'Wij geloven sterk in de meerwaarde die ons concept biedt', aldus Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur van ClimaRad. 'Decentrale ventilatie is een praktische en betaalbare oplossing'.

Invoering recyclingbijdrage

ClimaRad B.V. voert de recyclingbijdrage voor ventilatie-apparatuur door om te voldoen aan de regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Deze regeling is erop gericht het milieu te sparen door de hoeveelheid elektronisch afval te reduceren.

Artikel: 'Substantieel lager energieverbruik door decentraal ventileren in zorggebouwen'

Het elektriciteitsverbruik bij toepassing van decentrale ventilatiesystemen in gebouwen is fors lager dan in gebouwen waar de ventilatie centraal geregeld is. Ook het warmteverlies bij decentrale ventilatiesystemen is lager dan bij een centraal ventilatiesysteem.

Projecten

Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

Bij de nieuwbouw van Woon- en behandelcentrum Parkhoven in Leeuwarden werd een ruim budget beschikbaar gesteld voor moderne technieken, waaronder een decentraal ventilatiesysteem van ClimaRad dat de ruimtes een comfortabel leefklimaat geeft.

Huize Dijckwegh te Naaldwijk

Met de herbestemming van de Bernadetteschool aan de karakteristieke Dijkweg 22 te Naaldwijk is een wooneenheid met 21 zorgappartementen, genaamd Huize Dijckwegh gerealiseerd. Huize Dijckwegh is gelegen in het centrum van Naaldwijk. Het imposante huis met een historische voorgevel heeft een rijke geschiedenis getuige de diverse details aan de binnen- en buitenzijde.

Uitbreiding kantoor Bedaux de Brouwer Goirle

Het landhuis dat in gebruik is als kantoorpand, werd gebouwd in 1937 in traditionalistische stijl en heeft kenmerken van de Delftse School. In 1950 werd aan de ach­terkant het architectenbureau gebouwd in classicistische stijl en tien jaar later een privékantoor met patio in modernistische stijl. Onlangs werd extra kantoorruimte op zolder gecreëerd.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube