Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

MarktZorg  Renovatie 
Omvang108 zorgappartementen
OpdrachtgeverStichting Aafje
ArchitectCare Concept / Lengkeek Architecten
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V.
AannemerVan Wijnen West
InstallateurHeating Service Installatietechniek BV
OpleveringQ4 2018

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

Zorgcentrum De Vijf Havens is compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen in een éénpersoons studio met een eigen voordeur, badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen, waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. Het verpleeghuis beschikt over een gezellige brasserie en mooie binnentuinen. Eind 2018 werd de renovatie afgerond, De Vijf Havens voldoet aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

Care Concept

Lengkeek Architecten en Ingenieurs ontwikkelde het Care Concept voor wonen en zorg. Het concept voorziet onder meer in volledige ontzorging op vastgoedvraagstukken van opdrachtgevers, toekomstbestendig bouwen en meer woonkwaliteit voor bewoners. ClimaRad is een van de partners en levert slimme, duurzame ventilatie-oplossingen voor de zorggebouwen die volgens dit concept worden gebouwd/gerenoveerd.

ClimaRad heeft speciaal voor het Care Concept de ClimaRad Care H1C ontwikkeld. Deze decentrale ventilatie-unit met convector is onderdeel van de ClimaRad Comfort Solution. De unit heeft een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Boven de unit is een convector geplaatst inclusief aanvullende ventilatoren, met deze convector kan worden verwarmd en gekoeld.

In de natte ruimtes (toiletten, badkamers en keukens) zuigen de draadloos gekoppelde ClimaRad Fans af. Indien gewenst, kunnen de ClimaRad Fans handmatig worden bediend door middel van de draadloze 4-standenschakelaar. Normaliter werkt het systeem echter automatisch op basis van de door de sensoren gemeten luchtkwaliteit. Bewoners en medewerkers hebben er geen omkijken naar en kunnen zorgeloos genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Overige Care Concept projecten

ClimaRad is ook toegepast in andere Care Concept projecten, zowel renovatie als nieuwbouw:

Nieuwbouw: 
Woonzorgcentrum De Bunterhoek te Nunspeet
Woonzorgcentrum Tharah Elim te Barneveld
Zorgwoningen Wijnkoperstraat te Gorinchem

Renovatie:
Verpleeghuis Het nieuwe Feithenhof te Elburg

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor de bewoners en medewerkers.

Artikel E&W Installatietechniek: 'Comfort via de gevel - de voordelen van decentrale units gekoppeld aan WKO'

In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad in combinatie met warmtekoudeopslag (WKO), o.a. toegepast in het kantoor van Woonstichting Tiwos. Met de nieuwe eisen van 2023 voor kantoren in het vooruitzicht bespreken wij alle voordelen.  

VSK 2020 weer een succes!

ClimaRad was afgelopen week te vinden op de VSK-beurs in Utrecht. Onze standbemanning heeft weer veel enthousiaste bezoekers mogen spreken over onze nieuwste ontwikkelingen en onze decentrale concepten die staan voor toekomstbestendig bouwen. Hartelijk dank voor uw interesse en alle positieve reacties!

Projecten

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

In dit gerenoveerde zorgcentrum wordt zorg verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen, waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. In dit Care Concept project werd in ieder vertrek de ClimaRad Care H1C geplaatst, met aanvullend ClimaRad Fans voor de afzuiging. 

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

MWPO realiseert in de wijk Paddepoel project House of Groningen. Deze woontoren beschikt over 159 appartementen waar de nieuwe ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units zullen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De Ventura V1D kan twee ruimtes tegelijkertijd ventileren, uitermate geschikt voor toepassing in deze (studenten)- woningen. Wij volgen het project op de voet.

Project 'Inside Out': renovatie 58 NOM appartementen Henriëttedreef te Utrecht

In Utrecht wordt een hoogbouwflat gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex volgens het ‘Inside Out' -concept: een modulair renovatiesysteem waarbij de flat na de renovatie meer energie zal opwekken dan wordt verbruikt. ClimaRad is als partner/ toeleverancier intensief betrokken. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube